Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ortak akılla çözülemeyecek sorun yok

Ortak akılla çözülemeyecek sorun yok

haber haber - - 3 dk okuma süresi
8 0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’in davetlisi olarak Yunanistan’ın başkentine gitti.

İmamoğlu, Bakoyannis ile görüşmesinden önce, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Daha sonra İmamoğlu ve Bakoyannis, Atina Belediyesi’nde bir araya geldi.

Bakoyannis, misafiri İmamoğlu’nu belediye binası önünde karşıladı. Yunanistan basınının ziyarete ilgisi yoğun olurken, Bakoyannis, İmamoğlu’nu makam odasında ağırladı.

Buradaki görüşmenin ardından her iki Başkan, kameraların karşısına geçerek değerlendirmelerde bulundu.

“ORTAK SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜMLER İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Ev sahibi Bakoyannis’e ve Atina’ya 16 milyon İstanbullunun selamlarını getirdiğini belirten İmamoğlu, “Geçen Mart ayında, sevgili dostum Kostas, İstanbul’da ziyaretimize geldi. Şehirlerimizin ortak sorunları konusunda dertleştik. Şehirlerimiz arasında ekonomik, kültürel ve insani ilişkileri her anlamda geliştirmek; ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretmek için düzenli olarak bir araya gelmeye karar verdik” dedi.

“TARİHİN BİRBİRİNE ZİMMETLEDİĞİ İKİ DÜNYA ŞEHRİ”

İstanbul ve Atina’yı, “Coğrafyanın ve tarihin sıkı sıkıya birbirine zimmetlediği iki dünya şehri” olarak tanımlayan İmamoğlu, “Düzensiz göç, küresel ısınma ve kentsel dönüşüm gibi birçok ortak sorunumuz var. Karşılıklı diyalogla tecrübe paylaşmak ve yeri geldiğinde, kalıcı ve ortak çözümlere kafa yormak istiyoruz. Bu adımları atmaya kararlıyız. Ayrıca bizi birbirimize bağlayan derin kültürel bağlarımız var. Örneğin; 2 Eylül’de büyük müzik insanı Mikis Theodorakis’in vefatı, burada olduğu kadar tüm Türkiye’de de büyük üzüntüyle karşılandı. Çünkü Türkiye’de de o büyük duayenin müziğiyle heyecanlanan milyonlar var” diye konuştu.

ATATÜRK VE VENİZELOS ÖRNEĞİ

Theodorakis’in demokrasinin en sıkıntılı günlerinde Türkiye’ye geldiğini hatırlatan İmamoğlu,
söyle konuştu:

* İstanbul’a geldi, konserleriyle Türkiye halkına moral verdi. Çok sevgili dostum Zülfü Livaneli ile ortak çalışmaları sayesinde, Türk-Yunan dostluğunun temellerini sağlamlaştırdılar.

* Tabii burada bizler, Atina ve İstanbul arasında köprüler kurarken, geçmişte Atatürk ve Venizelos arasında başlayan dostluğu da hatırlıyoruz.

İlgili Yazılar