Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ön yargıları yıkacağım demişti.. Merve’ye okulunun kapıları kapandı

Ön yargıları yıkacağım demişti.. Merve’ye okulunun kapıları kapandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Şanlıurfa’ya bağlı Güncü Tepesi Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Emine Akpınar çiftinin Konuklu İmam Hatip Ortaokulu 9’uncu sınıf öğrencisi kızı Merve Akpınar, geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak bulunduğu Ankara’da, yaşadığı sıkıntıları anlatırken, “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın, oran buran görünür” diye dışlanmasından yakınıp şunları söylemişti:

* Hayır, ben neden oynamayayım?’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. Başta Türkiye ve ‘köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim ve sesi olacağım’ diye. Hem kendi meslek sahibi olup onu yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım.

* Ondan hep spora devam ettim, bırakmayı da hiç düşünmüyorum. Okulun toprak sahasında oyun oynamak çok zor. Sinekler ağzımıza giriyordu. Ayaklarımızdaki beyaz çoraplar kahverengiye dönüyordu.

*Toprakla aynı renk oluyordu. Kızgın güneşe rağmen bu başarıyı yakaladık. Bize yeni bir spor salonunun yapılmasını istiyoruz.

BAKAN ARADI TEBRİK ETTİ

Merve Akpınar, açıklamasının sosyal medyada büyük ilgi görmesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun telefonla aradığını, “Bir ağabeyin olarak ihtiyaçlar konusunda her zaman yanında olacağım. Yakında Şanlıurfa’ya gelip, gerekli bilgileri alacağım. Okulunu ve seni ziyaret edeceğim” dediğini, kendisinin de desteği için Bakan’a teşekkür ettiğini vurguladı.

İlgili Yazılar