Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Omuz Yırtığı Tedavisi

Omuz Yırtığı Tedavisi

haber haber - - 5 dk okuma süresi
59 0

Omuz Yırtığı Tedavisi

Oldukça karmaşık bir yapıya sahip olan omuz, insanın günlük hayatta en çok kullandığı eklemlerin başında gelir. Bu neden ile de omuz bölgesinde sıklıkla deformasyonlar yaşandığını söylemek mümkün. Omuz eklemlerinin çeşitli nedenlere bağlı olarak fonksiyonlarını kaybetmesi durumlarında yaygın olarak omuz yırtığı ile karşılaşılır. Omuz yırtığı gelişen hastalarda ağrı ve güç kaybı yaşanması normaldir.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?
Omuz yırtığı yaşayan kişilerde genellikle güç kaybı yaşanmış olsa da bununla birlikte omuz üzerine basamama, hareket kısıtlaması ve kolu arkaya öne hareket ettirememe gibi durumlar da ortaya çıkar. Tedavi altına alınmayan omuz yırtıkları daha da ciddi problemlere yol açacağından, belirtiler yaşandığında mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Kişinin yaşamış olduğu omuz yırtığı semptomları, hekim tarafından sakatlığın öyküsü dinlenir ve röntgen, MR, ultrasonografi tetkikler yapılır. Yapılan bu tetkikler ile yırtığın durumuna uygun tedavi metotları geliştirilir.

Diz Artroskopisi Nedir?

Ortopedi cerrahinin son yıllar da en çok tercih ettiği cerrahi müdahalelerde diz artroskopisi geliyor. Diz eklemlerinde yaşanan rahatsızlıklarda oldukça kolay ve kalıcı çözümler sunan dizartroskopiişlemleri, uzman hekimler ve son teknoloji geliştirilmiş olan mikro görüntülüme cihazları sayesinde gerçekleştirilir. Diz artroskopi işlemlerinin hemen hemen tüm sağlık kuruluşlarında yapıldığını söylemek mümkün.

Diz eklemlerinde açılan küçük kesiklerden içeriye gönderilen kameralar sayesinde elde edilen görüntüler,dizin ağrılı durumlarının neye bağlı olarak geliştiğini ortaya çıkarır.Kameranın hekiminmonitörüne gönderdiği görüntüler sayesinde hastanın durumuna uygun tedavi metotu geliştirilir. Diz artroskopi tedavi yöntemi kapalı olup, eklem içerisinde bulunan en ufak problemi dahi ortaya çıkartır.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopisi kullanım alanları hastalar tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Diz artroskopisi menisküs cerrahisinin vazgeçilmez olmasının yanı sıra ön ve arka bağ çapraz sorunlarında da tercih edilir. Ayrıca hekim tarafından diz kireçlenmeleri, diz içi enfeksiyon durumları ve diz içi iyi huylu tümörlerin tedavisinde de kullanılır.

Diz Artroskopisi Faydaları

Diz eklemleri içerisinde yaşanan herhangi bir rahatsızlıkta, hekim tarafından tercih edilen diz artroskopisi diz içi çevre dokularına zarar vermeden ve yaralamadan direkt eklemin içerisine müdahale edilmesini sağlar. Operasyon sonrasının oldukça rahat bir süreç olması, hastaların bu işlemi sıklıkla tercih etmesi nedenlerinin başında gelir.

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Koyulur?

Donuk omuz tanılarında genellikle hekim tarafından yapılan fiziki muayene yeterlidir. Ancak hekim tarafından donuk omuz rahatsızlığının yanı sıra artrit, döndürücü manşet gibi ağrı sorunları ortadan kaldırmak için çeşitli tetkikler yapılabilir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Donuk omuz rahatsızlığı çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genellikle altta yatan sebepler tam anlamı ile bilinememiş olsa da omuz eklemlerini oluşturan kemiklerin, bağlar ve tendonların işlevini yerine getirememesi ile birlikte ortaya çıkar. Donuk omuz kişilerde hareketliliği kısıtlar ve kireçlenme, omuz sıkışma sendromu, kas tenton yırtıkları, iltihaplı romatizma ve kalp problemlerini de beraberinde getirebilir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Donuk omuz tedavilerinde hekimler tarafından genellikle omuz ağrısının kontrol altına alınması ve omuzda mümkün olduğunda daha fazla hareketlilik kazandırılması hedef alınır. Öyle ki yapılan tedavilerin bazılarında omzun eski performansına kavuşması mümkündür. Donuk omuz tedavi yöntemleri ilaçlar, terapi, cerrahi ve diğer prosedürler olarak sıralanabilir. Donuk omuz tedavi yöntemi hastanın yaşına, hastalığın durumuna ve öyküsüne bağlı olarak uzman hekim tarafından belirlenir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir