Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Müzik sektörüne yeni gireceklere yılların deneyimli marka yöneticisi ve PR uzmanı Yafi’den tavsiyeler ve öneriler

Müzik sektörüne yeni gireceklere yılların deneyimli marka yöneticisi ve PR uzmanı Yafi’den tavsiyeler ve öneriler

ozge ozge - - 4 dk okuma süresi
21 0

Başarılı marka yöneticisi ve PR uzmanı Yafi “Ülkemiz de çok yetenekli sanatçı vokal ve gruplar var ancak birçoğu maalesef gereken ilgiyi göremiyor.” dedi.

25 yılı aşkın bir süredir müzik sektörün de radyo ve televizyon alanın da başarılı pr çalışması yapmakta olan Hypeprmusic yöneticisi Yafi sektörün genel durumunu değerlendirdi.

Hatırlatmak istediğim şey artık yeni bir ses ve yeni hit şarkılar olmuyor sürekli kendini tekrar eden saund’lar ve hızla tüketilen şarkılar var ne şarkıcı ne de dinleyenler ne oldugunu anlamadan sürekli bir üretime itiliyor. Bunda ki en önemli faktörler den biri de dijital müzik platformları ayda bir neredeyse sanatçıyı yeni bir single zorluyor ve buda kaliteyi düşüren bir erken.

Yafi “Ülkemiz de çok yetenekli sanatçı vokal ve gruplar var ancak birçoğu maalesef gereken ilgiyi göremiyor. Uzun yıllardır müzik sektörü aynı isimler etrafında dönüyor. Bu da ister istemez çabuk tüketile ve unutulan eserler haline geliyor” dedi.

Açıklamalarında devam eden Yafi “Sektöre yeni giren isimler için durum daha farklı. Beste, söz, aranje klip ve diğer alanlarda masraflı ve zorlu aşamalardan geçen şarkıcı yada müzik grubu maaalesef yeterli tanıtım olmadan hak ettiği karşılığı göremiyor. Burada yapılması gereken aslında tanıtım içi yapılması gereke planlama ve bu doğrultuda bütçe ayrılması ve bu bütçenin doğru kullanılması. Sektörde genel hatalardan birisi de bu planlamaların müzik yapım şirketi tarafından yapılması gerektiğinin düşünülmesi. Ama maalesef bu algı ne yazık ki doğru değil. Çünkü özellikle radyolara her gün binlerce single mail olarak gönderiliyor. Majör sanatçı değilseniz maalesef bu mailler gözden kaçabiliyor veya değerlendirilmiyor” dedi.

Bu dönemde biz ve bizim gibi ciddi çalışan kişilerin devreye girmesi gerektiğini altını çizen Yafi “Sanatçı gereken maliyet bütçesini göz ardı ettiği için etkili çalışma yapamıyor. Sosyal medya etkileşimi de aynı mantık ile işlediği için sonuçta başarısız olarak proje adlandırılıyor. Halbuki aslında gereken yapılsa tam tersi durum söz konusu olacakken de sonuçta klip dahil şarkı hatıra olarak sanatçının elinde kalıyor. Yıllardır sektörün içinde olan biri olarak benim nacizane önerim bizim gibi marka yönetim esaslı bir firma ile proje başlangıç aşamasında mutlaka görüşmeleri ve stratejik planlamaların ve hedeflerin en doğru şekilde yapılması.

Ancak bu şekliyle proje karmaşadan kurtulup mevcut kitleye ulaşabilir. Kısaca radyo tv sosyal medya ve basın faktörlerinin en verimli kullanımı şart.” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir