Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5.  Meteoroloji’den hava durumu uyarısı

 Meteoroloji’den hava durumu uyarısı

hande hande - - 4 dk okuma süresi
3 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Hatay dışında), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Konya, Karaman, Çorum, Malatya, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Muş, Bingöl ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Konya’nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’nun yağış alan kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık Yağmur ve Kar, diğer yerlerde yağmur ve Sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında, “Bu sefer de kuvvetli yağış geliyor İstanbul’a. Su baskınları yapabilir. Antalya’da, Muğla’da çok kuvvetli yağışlar var. Trakya’ya soğuk hava dalgası geliyor, kar yağışı yapabilir. Yarına baktığımız zaman yağmur devam ediyor İstanbul’da. Su baskınlarına dikkat etmemiz lazım. Altgeçitlerde problem yaratabilir. Avrupa Yakası’nda daha kuvvetli olacak, gök gürültülü sağanak olacak. Anadolu Yakası’nda o kadar kuvvetli olmayacak. Perşembe günü çok kuvvetli yağış var. Soğuk hava geliyor. Cuma günü tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak. İstanbul’a gelirsek, öğleden sonra İstanbul’da yoğun yağmur var. Gece saatlerine baktığımız zaman kuvvetli yağmur devam ediyor. Kar değil ama su baskınlarına dikkat edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan’a sınır köylerinde gece saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Etkili olan kar yağışıyla birlikte her yer beyaza büründü. Lalapaşa ilçesinde bulunan Balkanlara açılan sınır kapısı Hamzabeyli yolunda ve sınıra yakın olan Kalkansöğüt, Hamzabeyli köyleri beyaz örtüyle kaplandı. kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun trafiğe kapanmaması için karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya’nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir