Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Meme Dikleştirme

Meme Dikleştirme

haber haber - - 5 dk okuma süresi
13 0

Meme Dikleştirme

 Meme dikleştirme genel anestezi altında uygulanan cerrahi işlemdir. Ameliyathane ortamında gerçekleştirilen bu işlemle meme dokusu şekillendirilmekte ve meme başı operasyon öncesinde planlanmış olan bölgeye alınmaktadır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Sarkan göğüs yapısından şikayetçi olan kişilere meme dikleştirmeçözüm olmaktadır. Doğum sebebi ile, kilo alıp verme sebebi ile pek çok kadında meme sarkması görülmektedir. Meme dikleştirme operasyonu mutlaka cerrahi bir uzman tarafından gerçekleştirilmelidir.

Meme Büyütme Estetiği

Estetik görünüm açısından büyük önem taşıyan göğüsler bir takım gelişimsel sebeplerden ve ya yaşanan sıkıntılardan dolayı küçük görünebilmektedir. Bu durum karşısında ise bireylerin pek çoğu göğüs büyütme yöntemlerine başvurmaktadır. Burada en etkili olan yöntem ise meme büyütme estetiği olarak bilinmektedir. Meme büyütme estetiği kişiler için kısa sürede sonuç veren cerrahi bir işlemdir.  Bireye göre tasarlanan bu işlem plastik cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kadınların pek çoğunun şikayetçi olduğu küçük göğüsler meme büyütmeameliyatları sayesinde istenilen forma gelebilme imkanı buluyor. Memelerin küçük olması halinde kadınlar estetik görünümden dolayı bir takım psikolojik sıkıntılar yaşayabiliyor. Bu durum ise özgüven eksikliğine neden olan sebeplerden biri haline geliyor. Tüm bunların çözümü için ise estetik ameliyatlarına olan talep her geçen gün artmaktadır.

Meme büyütme estetiği yalnızca göğsü küçük olan kadınları tercihi olmamaktadır. Bazı kadınlarda görülen simetri bozukluğu içinde çözüm imkanı sunmaktadır. Bu sebeple kişilerin göğüslerinin simetrisinin bozuk olması da bu cerrahi işleme olan talebin artmasına neden olmaktadır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme genel olarak kadınların küçük göğüsten şikayetçi olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Ayrıca bazı kadınların göğsünde simetri bozuklukları meydana gelebilmektedir. Bu durumu düzeltmek içinde meme büyütme ameliyatları bir alternatif seçenek olmaktadır. İlerleyen yaşla beraber meme sarkması gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir. Bu tarz sorunlar için de meme büyütme tercih konusu olabilmektedir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme genel olarak üç yöntem aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Kişilerin kendi yapabileceği ve herhangi bir dıştan müdahale gerektirmeyen yöntem spor olarak bilinmektedir. Spor aracılığı ile meme büyütme kasların hacim kazanması ile mümkün olmaktadır. Bu seçenek daha çok uzun zamanlı ve kişinin potansiyeline bağlıdır.

Meme büyütmede etkili bir diğer işlem ise yağ enjeksiyonu olarak bilinmektedir. Bu seçenek daha çok geçici bir durumdur ve çoğu zaman kilo değişimlerinden etkilendiği bilinmektedir. Tüm bu işlemler arasında en çok tercih edilen ve kalıcı olan yöntem ise implant tedavisi olarak bilinmektedir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Cerrahi operasyon olmadı sebebi ile meme küçültmeişlemi bir kişilerin bir takım gerekli muayenesi gerçekleştirilmekte ve bazı tahliller uygulanmaktadır. Bu tahliller sonucuna göre ise operasyon gerçekleştirecek cerrah uygun olup olmadığına karar vermektedir. Bu işlem öncesinde yapılması gereken en önemli detay kişinin kullanıyorsa sigara ve alkol gibi maddeleri bırakmasıdır. Ayrıca operasyon sonrasında da bir süre bu maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Meme küçültme operasyonu öncesinde kişinin muhakkak kullanmakta olduğu ilaçları doktoruna bildirmesi ve var olan hastalık hakkında bilgi vermesi gerekmektedir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi kan sulandırıcı ilaçların bırakılması gerekmektedir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme işleminden sonra kişinin ağırlık kaldırmaması gerekmekte ve belirli bir süre boyuncu sporcu sütyeni kullanması önerilmektedir. Ayrıca ağır egzersizlerden uzak durmak her cerrahi işlemde olduğu gibi meme küçültme işlemi içinde geçerli olmaktadır.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir