Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Liposuction Hakkında Güncel Bilgiler

Liposuction Hakkında Güncel Bilgiler

haber haber - - 5 dk okuma süresi
2 0

Liposuction Hakkında Güncel Bilgiler

Obezite gibi ileri derece de kilo sorunu olmayan fakat bölgesel olarak birçok teknikle dahi gitmeyen yağlanmalara sahip olan kişilerde, bulunan fazla yağ dokusunun atılması ve vücuda daha iyi bir form kazandırılması için yapılan cerrahi yöntemlere liposuction adı verilir. Günümüzde sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Herkes için uygun değildir, öncesinde hastaya gerekli muayeneler yapılır. Liposuction ameliyatında özellikle inatçı ve ve yağlı olan bölge, özel bir sıvı enjeksiyonu ile şişirme yöntemi ile temizlenir. Liposuction, vücudun bazı bölgelerindeki yağ birikintilerinin özel bir vakum kullanılarak ya da özel enjektörlerle emilim yapılarak, vücuttan yağların atılmasını sağlayan bir ameliyattır.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

Özellikle kalp, şeker ve tansiyon gibi Sistemik sağlık sorunu olan kişilere uygulaması riskli olabilir. Liposuction kalıtsal ya da sistemsel bir sağlık sorunu bulunmayan, hamile ya da lohusa olmayan, sağlığı elverişli olan kişilere uygulanan bir yöntemdir.  Bu yüzden liposuction öncesi önce mutlaka bir takım tektikler yapılır risk var mı bakılır.  Gerekli olan tüm önlemler alınır.  Liposuction Yapılırken genel de yaş bu uygulamaya bir engel teşkil etmese de ileri yaş kişiler de deri hassasiyeti olduğu için uygun olmayabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Herkesin vücut yapısına ve bölgesel yağlanma alanına göre uygulanacak olan yöntemler değişiklik gösterir. Liposuction yöntemleri her kişi de değişiklik gösterir.  Genel de üç tane yöntem uygulanır. Bunlar lazer liposuction, ultrasonik liposuction, ıslak teknik liposuction gibi yöntemlerdir.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Edilir?

İnsanlar arasında genel olarak yağ aldırma olarak bilinen liposuction eski yıllardan bu güne kadar,  en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biridir. Yağ aldırma genellikle karın, basen, kalça, bel, kol, diz gibi inatçı yağlanmaların olduğu bölgeler için uygundur. Liposuction fiyatları uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterir.

Liposuction Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Sigara içmemek gerekir.  Liposuction yaptırırken diri ve esnek bir cilde yapısının olması önemlidir. Dolaşım sistemi ile alakalı bir sağlık sorununuz ya da şeker, kalp hastalığınız varsa, bağışıklık sisteminiz zayıfsa, Liposuction öncesi önemli olan bu bilgileri doktorlarla paylaşmanız gerekir.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli

Liposuction yaptırdıktan sonra sonra kazandığınız yeni vücut şeklini korumak amacıyla, hamur işi, tatlı, tuzlu şeylerden uzak durmak gerekir. Daha çok protein ağırlıklı beslenip, meyve ve sebze, tahıllar ve az yağlı olarak beslenmeniz gerekir. Yine egzersiz yapmakta hayatın bir parçası hâline gelmelidir. Liposuction fiyatları pahalıdır ve özel bir uygulamadır. Etkisinin devamlı olması için, dikkat edilmesi şarttır.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Sağlıksız ve spor yapmadan bir hayat sürmek, liposuction etkisinin kısa süre de kaybolmasına sebep olur. Liposuction eğer operasyon sonrası dikkat edilirse, kalıcı olur.

Liposuction Tekniği Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Özellikle karın, basen, kalça kol ve bacak bölgesi için talep edilir. Liposuction tekniği genel de inatçı yağların olduğu bölgelere uygulanır.

Liposuction Fiyatları

Öncelikle bu bir cerrahi uygulamadır ve profesyonel hekimler tarafından yapılır. Bu yüzden iyi bir hekime gitmek de fayda vardır. Daha sonra ise kişiye genel bir muayene ve testler yapılır. Ardından uygun görülürse, yapılır. Her hastanın durumuna göre bir yöntem tercih edilir. Bunların hepsinin fiyatları da değişiklik gösterir.

Eğer böyle bir yöntem ile zayıflamayı düşünüyorsanız, öncelikle bir araştırma yapıp öyle yaptırmak, daha avantajlıdır. Liposuction fiyatlarıen çok merak edilen konulardan biridir. Fiyatlar birçok faktöre göre değişiklik gösterir.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/ bilgi için hemen tıklayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir