Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Kuzey Irak’ta “Pençe-Kilit” harekatı

Kuzey Irak’ta “Pençe-Kilit” harekatı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
8 0

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde başlattığı “Pençe-Kilit Harekatı” başarıyla devam ediyor.

Operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. İlk belirlemelere göre 19 terörist etkisiz hale getirildi. Açıklamada, “Arama–tarama sırasında yapılacak tespitlerle bu sayının artaracağını değerlendiriyoruz” denildi.

Operasyonda 4 asker de yaralandı.

Birinci aşama hedeflerinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, TSK güçlerinin kontrol altına almaya başladığı bölgedeki arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teröristlerin tüm barınak, sığınak ve sözde karargahları ile mağaraları ve inleri tek tek tahrip edilecek. Teröristler kaçacak yerlerinin olmadığını, sona yaklaştıklarını anlamalı ve adalete teslim olmalıdır. Asil milletimizi terör belasından kurtarmakta azimli, kararlıyız.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da öncesinde yaptığı açıklamada, “40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak için faaliyetlerimiz bundan önce olduğu gibi şimdi de kararlılıkla devam etmektedir” dedi.

Akar, “Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı bir şekilde icra edilmektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Ülkemize, sınırlarımıza yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi bizim temel hedefimizdir” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava harekatına katılan pilotlarla da telsizden görüştü.

Pilotlara başarı dileklerini ileten Akar, “Faaliyetlerinizi yakından büyük bir gurur ve memnuniyetle takip ediyoruz. Şu ana kadar belirlenen hedefler planlanan şekilde başarıyla vuruldu” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir