Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Kuşkayası Dağı’nda deprem sonrası volkanik hareketlilik

Kuşkayası Dağı’nda deprem sonrası volkanik hareketlilik

hande hande - - 1 dk okuma süresi
26 0

Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeden gelen bir görüntü ise izleyenleri korkuttu.

Kahramanmaraş Göksun Kuşkayası Dağı’ndan yükselen dumanlar, dağdan akan siyah sıvıya benzer bir madde bölgede yaşayanlarını dikkatini çekerken, tedirginliğe yol açtı.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, ”Göksu’nun Büyük Kızılcık köyünde sosyal medyada volkan patlaması şeklinde yorumlar yapıldı. Sikorsky helikopterimizi oraya gönderdik. Volkanik kül, volkan patlaması ve gaz çıkışı yoktur” dedi.

Tatar, ”Deprem etkisiyle basit bir kütle hareketinden başka bir şey değil.” açıklamasını da sözlerine ekledi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ”Göksun yöresinde, yanardağ oluştu diye doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Bölgenin jeolojisi ona uygun değil, heyelana bağlı bir komplikasyon olabilir. Endişe etmeyin, geçmiş olsun” demişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir