Trending Tags

Kuşkayası Dağı’nda deprem sonrası volkanik hareketlilik

Read Time:44 Second

Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı.

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeden gelen bir görüntü ise izleyenleri korkuttu.

Kahramanmaraş Göksun Kuşkayası Dağı’ndan yükselen dumanlar, dağdan akan siyah sıvıya benzer bir madde bölgede yaşayanlarını dikkatini çekerken, tedirginliğe yol açtı.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, ”Göksu’nun Büyük Kızılcık köyünde sosyal medyada volkan patlaması şeklinde yorumlar yapıldı. Sikorsky helikopterimizi oraya gönderdik. Volkanik kül, volkan patlaması ve gaz çıkışı yoktur” dedi.

Tatar, ”Deprem etkisiyle basit bir kütle hareketinden başka bir şey değil.” açıklamasını da sözlerine ekledi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ”Göksun yöresinde, yanardağ oluştu diye doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Bölgenin jeolojisi ona uygun değil, heyelana bağlı bir komplikasyon olabilir. Endişe etmeyin, geçmiş olsun” demişti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Depremlerde can kaybı 21 bini geçti
Next post MOBİL UYGULAMADA LOOP APP İLE DEV ÇIKIŞ