Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Konteyner Evler Türkiye’de Evsizlere Yeni Yaşam Fırsatı Sunuyor
Genel

Konteyner Evler Türkiye’de Evsizlere Yeni Yaşam Fırsatı Sunuyor

Newstanitim Newstanitim - - 8 dk okuma süresi
23 0

Konteyner Evler Türkiye’de Evsizlere Yeni Yaşam Fırsatı Sunuyor

Hazır yapı sektöründe üretilen konteyner son dönemde en çok satan yapı modelleri arasına yerleşmesiyle gündemdeki yerin koruyor. Sektördeki teknolojik gelişmelerin yapı modeline yansıtılması ilgi görün konteyner modellerinin önünü açtı. Yeni nesil teknoloji ile tamamıyla sandviç panel kullanımıyla üretilen konteyner yapı güvenliği, yüksek yalıtım performansı ve uzun ömür kullanım gibi önemli üstünlüklere sahip. Yapının kullanıma hazır üretimi ise tek başına önemli bir avantaj sağlıyor. Sipariş sonrası kısa sürede üretilerek gönderildiği her yerde araçtan indirilir indirilmez kullanıma hazır hale geliyor.

Belki Farkında Değiliz Ama Hayatın Her Yerinde Konteyner Var

Yapı modelinin ilk tasarlanmasında hızlı üretim ve kurulum avantajı ile şantiye yapı grubuna sunduğu çözüm kolaylığı en önemli etken oluyor. Enerjiden madenciliğe, toplu konuttan yol yapıma zamanla yarışan projelerin yöneticileri çok sayıda avantajıyla konteyner şantiye yapılarını tercih ediyor. Şantiye bina grubunda ofis, yatakhane ve yemekhane, çamaşırhane, sağlık hizmet binası, laboratuvar konteyner modelinin en çok tercih edildiği bina çözümleri arasında yer almaya devam ediyor.

Konsept Mağazalarda Konteyner Tercihi Artıyor

Kullanıma hazır çözüm sunmasının yanına modern mimari görünüm de eklenince konteyner ofis ihtiyaçlarında en çok tercih edilen yapılar arasına da girmeyi başardı. Geleneksel kaynak yöntemi geride bırakılarak tamamen cıvata somunlu ve geçmeli sistemle üretilen yeni nesil konteynerler yapı estetiğiyle de öne çıkıyor. 21 m2’den başlayarak üç hatta dört katlı planda projelendirilerek binlerce m2 büyüklükte modern ofis yapıları inşa edilebiliyor. Üstelik tam yapı güvenliğinde ve kurulum süreleri betonarme binalara göre çok hızlı. Betonarme binalara göre yüzde 70’e varan oranda daha kısa sürede tamamlanabiliyor.

Yapı güvenliği ve hızlı kurulum avantajlarına oldukça cazip konteyner fiyat avantajları da eklenince yapı modelini ofis amaçlı kullanım amaçları da çeşitlenmiş oldu. Başlangıçta şantiye ofislerinde tercih edilen konteyner son yıllarda çok sayıda öne çıkan avantajıyla markaların zincir mağaza konseptlerinin hazırlanmasında da tercih edilmeye başladı. Bunun en önemli nedeni markalar inşa süreçlerini tamamıyla geride bırakarak kararlaştırdıkları mağazaları diledikleri şehirde kısa zamanda konteyner yapılarla hizmete alabiliyorlar. 100 veya 500 m2 tek veya iki katlı fark etmeksizin konteyner mağaza modeli kullanılarak bir çak gün içerisinde kullanıma hazır hale getirilebiliyor. Bu durum yatırımcının oldukça işine geliyor. Yapı inşa ve işçilik organizasyonlarıyla uğraşmadan, kendi kurumsallarına uygun kiralık bina aramadan kısa zamanda yeni mağazalarını hizmete alarak hemen kazanmaya başlıyorlar.

Pandemide En Güvenli Liman Konteyner Ev Oldu

Konteyner yapıların avantaj ve üstünlüklerini fark eden çok sayıda vatandaş müstakil konut tercihlerini konteyner evlerden yana yaptı. Şehir hayatının oluşturduğu çok sayıda sorundan uzaklaşmak için bu konteyner ev modeli iyi bir fırsat sunuyordu. Bu duruma covid19 pandemi sürecindeki kısıtlama ve korkular da eklenince konteyner eve ilgi beklentilerin kat kat üzerinde artış gösterdi. Çünkü konteyner ev modeliyle müstakil konut sahibi olmak çok kolay ve çok ekonomik. 1+1’den 3+1 plana çok sayıda konteyner ev modeli en iyi kullanım ergonomisinde hazırlanmış durumda. Durum böyle olunca ev sahibi olmak isteyen her vatandaş cazip konteyner ev fiyatları ile bütçesine göre ev sahibi olma imkanı buluyor.

Aynı gün Konteyner Eviniz Hazır

Müstakil konut tercih edenlerin karar süreçlerini etkiyen önemli iki etken bulunuyor. Bunlardan biri ev fiyatları diğeri ise inşaat süreçleri. Betonarme modeliyle ev sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş sürekli artan malzeme fiyatları ve uzun işçilik süreçlerinden endişe ediyor. Ev inşaatına karar verdiği günkü maliyetler uzun süren inşaat aylarında artarak buna ayırdığı bütçenin çok üzerine çıkıyor. Bir de çok sayıda usta ile uğraşmak en büyük dertlerden. Betoncu, duvarcı, sıvacı, elektrikçi, sucu, çatıcı, boyacı, fayansçı, parkeci derken işçilikler kontrol edilemez bir hal alıyor.

İşte konteyner ev bu sorunları tamamen ortadan kaldırarak müstakil konut sahibi olmak isteyenleri büyük kolaylıklar getiriyor. Bir kere konteyner ev fiyatı sözleşme imzaladığınızda ne ise onun dışına çıkamaz çünkü firma bu sabit fiyatı garanti altına alıyor. Sipariş verdiğiniz andan itibaren evin Türkiye’nin neresinde olursa olsun sadece birkaç gün içerisinde teslim edilmesi en büyük kolaylık. Konteyner ev sözleşmesini imzaladığınız gün yeni evinizin mobilya siparişlerini de verebilirsiniz. Sadece birkaç gün içerisinde evinizin üretimi tamamlanarak dilediğiniz yere getirilecek. Aynı gün oturuma hazır teslim edilecek.

2+1 Konteyner Eve Bayılacaksınız

Sektörde üretim yapan firmalar gelen taleplerden süzdükleri müşteri beklentileri ışığında son derece konforlu hazır konteyner ev modelleri de hazırlamışlar. Bu markalardan biri de Karmod. Firma tasarladığı 42 m2 2+1 plana sahip evle çok sayıda hayale dokunmuş. Verandasıyla birlikte bu şirin evi siz de beğeneceksiniz. Sipariş sonrası ortalama bir haftada üretilen bu ev (bazen stoklarda hazır da tutulabiliyor) tek bir tıra yüklenerek arzu ettiğiniz yere taşınıyor. Aynı gün Karmod ekiplerince montajına başlanan bu ev sadece 6 saatte oturumunuza hazır teslim ediliyor. Elektrik tesisatı, su tesisatı, mutfağı ve içinde tuvalet ve banyosu kullanıma hazır olarak.

İlgili Yazılar