Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Karın Germe Ameliyatı

Karın Germe Ameliyatı

haber haber - - 6 dk okuma süresi
8 0

Karın Germe Ameliyatı

Karın germe işlemleri son günlerde oldukça popülerdir. Özellikle hamilelik veya aşırı kilo kaybı nedeniyle oluşan fazlalıkları gidermek için karın germe yapılır. Fazla karın yağını gidermek için yapılan ameliyata karın germe denir. Kadınlara özellikle hamilelik sonrasında sıklıkla uygulanan bu işlem giderek yaygınlaşmaktadır. Bu işlem ile fazla karın yağları, fazla deri ve benzeri problemler giderilebilir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Günümüzde oldukça fazla tercih edilen karın germe ameliyatı bir cerrahi operasyondur. Doktorlar karın germe yaptırmaya karar verirken öncelikle nereye müdahale edeceklerine karar verirler. Hatta yağ dokusunun hastadan nasıl çıkacağını görmek için ameliyattan önce hastanın üzerine çizdi. Bu alanlar radyografi ve ışıklar kullanılarak belirlenir.

Karın germe ameliyatı olanlar, bölgede fazla su birikmesini önlemek için karınlarına yerleştirilen dren adı verilen mini tüpleri de göreceklerdir. Bu tüpler sıvıyı toplar ve ardından tahliyesine yardımcı olur. Bu tüpler takılmaz ve fazla sıvı boşaltılmazsa enfeksiyon vb. durumlar ortaya çıkabilir. Bu işlem gibi bazı komplikasyonlar hastadan alınacak dokuya ve karın büyüklüğüne göre ortalama 2 ile 5 saat arasında tamamlanır.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatı sırasında karın kasları da güçlendirilir. Bu işlem sırasında liposuction gibi işlemler de yapılabilir ve tüm işlemler bir arada uygulanabilir. Özellikle çatlakları giderir, vücudu anında tazeler ve kadınların en büyük problemlerini ortadan kaldırır.

Göze hoş gelmeyen sarkık göbek, zamanla ve yaşla dokuların yırtılması ve organların göbeği oradan dışarı doğru itmesiyle oluşan baskıdan kaynaklanır. Karın germe ameliyatı sonrasında bu yırtık dokular onarılır ve müdahale tamamlanır.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Hasta ilaç kullanıyorsa bunu doktoruna söylemelidir. Doktorunuzun kesilmesi gerektiğini düşündüğü ilaçlar ameliyattan önce bir süre durdurulur. Ameliyattan önce kendilerini çok zor günlerin beklediğini bilmeleri gerekir. Bu duruma zihinsel olarak hazırlanmaları gerekir. Karın germe ameliyatı sonrası kullanılan yönteme bağlı olarak dikiş izleri kalıcı olabilir.

7-10 hafta içinde tam bir iyileşme beklenir. Ancak bu süre hastanın bakımına ve yandaş hastalıklarının olup olmamasına göre değişebilmektedir. Bunlara ameliyat öncesi, karın germe sonrası bilinmesi ve yapılması gereken birkaç madde eklenir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatından sonra cinsel ilişki düşünülmesi gereken bir konudur. Vücut iyileşene kadar, insanların cinsel ilişki sırasında kendilerine bakmaları ve yara iyileşene kadar seks yapmamaları gerekir. Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci biraz ağrılıdır. Ameliyattan sonra kişiler kilo almamalıdır. Karın bölgesindeki yağ aldırma ve karın germe ameliyatından sonra hastanın mümkün olduğu kadar hızlı yürüyebilmesi, oluşabilecek komplikasyonları azaltmada önemli bir faktördür.

Karın germe ameliyatı fiyatları dışında karın germe ameliyatından sonra egzersiz bir süre ertelenmelidir. Ayrıca yapılacak egzersiz karın üzerine baskı yapmamalıdır. Karın germe sonrası giyilen korse uzun süre giyilmelidir. Uzman, yapılacak işleme ve hastanın durumuna göre bu süreyi kısaltabilir veya uzatabilir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatından sonra hastaların 1-2 gün hastanede kalması gerekebilir. Ameliyattan 3-4 saat sonra hasta yakınlarının yardımıyla yürüyebilir. Karın germe ameliyatı fiyatları özelinde ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta dikişlerin iyileşme süreci olduğu için hastalar mümkün olduğunca hapşırma, öksürme ve ıkınmaktan kaçınmalıdır. Tam iyileşme süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte 7-10 hafta sonra kişiler normal hayata dönebilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Bu konu hakkında net bir fiyat bilgisi yoktur. Abdominoplasti, hastanın genel anestezi altına alınmasıyla başlayan bir işlemdir. Ameliyattan önce karında işaretlenen alan yaklaşık 2 ila 5 saat süren bir işlemle çıkarılır. Dikişler genellikle kendi kendine eriyen iplerden alınır ve doktor tarafından alınmasına gerek yoktur. Hasta hastanede 1 veya 2 gün kaldıktan sonra taburcu edilir. Karın germe ameliyatı fiyatları ne kadar sorusu ise oldukça merak edilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir