Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İtalya Başbakanından açıklama

İtalya Başbakanından açıklama

haber haber - - 3 dk okuma süresi
9 0

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kendisine Ukrayna’da ateşkes için koşulların henüz oluşmadığını söylediğini açıkladı.

Bununla birlikte Draghi, ayrıca Putin’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile görüşmesi için henüz erken olduğunu söylediğini bildirdi.

Draghi ayrıca, Putin’in kendisine mevcut gaz sözleşmelerinin yürürlükte kaldığını ve Avrupalı ​​firmaların ruble yerine euro ve dolar olarak ödemeye devam edeceklerini söylediğini aktardı.

Draghi, “Anladığım, ancak yanılıyor olabilirim, ödemenin dönüştürülmesinin Rusya Federasyonu’nun bir iç meselesi olduğudur” dedi.

Diğer taraftan, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından artan savunma harcamaları sorulduğunda Draghi, İtalya’nın 2028’de NATO’nun GSYİH’nın yüzde 2’sini savunmaya harcama hedefine ulaşacağını ve bunun koalisyon üyeleri arasında bir ihtilaf olmadığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya-Ukrayna savaşında, Türkiye’nin barış sonucunu getirecek müzakere sürecini başlatmak için çok önemli bir rol oynadığını vurgulayarak tüm ülkelerin bu hususta Türkiye ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Başbakan Draghi, bugün Roma’daki Yabancı Basın Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin taraflar arasında üstlendiği rolü nasıl değerlendirdiği sorusuna Draghi, “Türkiye, barış sonucu getirecek müzakere sürecini başlatmak için çok çok önemli bir rol oynuyor. Bunu jeostratejik konumu ve çatışmanın tüm taraflarıyla olan ilişkileri sayesinde yapabiliyor. Burada tüm ülkeler, bu yönde Türkiye ile iş birliği yapmaya hazır” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta Brüksel’de yaptığı toplantı hatırlatılan ve burada Eurosam’ın Samp-T hava savunma sisteminin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Draghi, “Fransa, İtalya ve Türkiye’nin hem bu konuyu (Eurosam) hem de genel anlamda ticari ilişkileri yeniden inşa etmek ve pekiştirmek üzere birkaç yıl önce üzerinde konuşulan bir proje üzerinden görüşmesi üzerinde mutabık kaldık” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir