Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İstanbul’a yoğun kar yağışı geliyor

İstanbul’a yoğun kar yağışı geliyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
2 0

Türkiye, ocak ve şubat aylarında yaşadığı yoğun kar yağışlarını Mart ayının ilk haftalarında da yaşayacak. Yağışlı hava yeni haftada yurt genelinde etkili olacak. Salı günü, ülke genelinin tamamında yağış beklenirken, yağışlar iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak

İstanbul’da da önümüzdeki günlerde Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkili olması tahmin ediliyor. Soğuk havayla birlikte megakentte kar yağışı etkili olacak.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklarının da azalması bekleniyor. Perşembe gününden itibaren gelecek hafta pazartesi gününe kadar kar yağışının aralıklarla İstanbul’da etkili olacağı belirtiliyor. Hava sıcaklıkları da bu süreçte sıfırın altına düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ise; Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak; İç Ege, Toroslar mevkisi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir