Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İstanbul Sarıyer’de Polis Memurunun Karşılaştığı Olay

İstanbul Sarıyer’de Polis Memurunun Karşılaştığı Olay

haber haber - - 2 dk okuma süresi
19 0

Denk Gelinen Şüpheli

24 Mart’ta İstanbul Sarıyer’de devriye gezen polis memuru Y.A., sarıklı ve cübbeli bir kişiden şüphelenerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Şüpheli, Özbekli olduğunu belirterek pasaportunu Mekke Nur Camii’nde olduğunu ve orada kaldığını söyledi. Polis memuru Y.A. bu söz üzerine camiye gitti.

İçerideki Durum

Cami içinde arama yaparken, imamın polise tehditkar bir şekilde yaklaştığı ve sürgünle tehdit ettiği öğrenildi. Y.A. ise mesai arkadaşıyla birlikte cami içerisinde bulunan 100’den fazla Özbek, Türkmen ve Tacik göçmen olduğunu rapor etti. Ancak amirleri işlem yapmaması konusunda baskı yapmaya başladı.

Olayın Gelişimi

Polis memuru Y.A., camide bulunan göçmenler hakkında işlem yaparak 11 kişinin kaçak olduğunu tespit etti. Mekke Nur Camii’nin hemen yanında İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan Mekke Nur Kuran Kursu’nun varlığı dikkat çekti. Kursun sosyal medya sayfasında cemaatin camiyi aktif olarak kullandığı ve sohbetler yaptığı biliniyor.

Polis Memuruna Yönelik Baskı

İddiaya göre, Y.A. ertesi gün İlçe Emniyet Müdürü tarafından çağrıldı ve yaşananlar soruldu. Ancak müdürün, polis memuruna “Hayal görmüşsün, senin psikolojin bozulmuş” şeklinde cevap verdiği belirtildi. Daha sonra Y.A.’ya bir kulübede nöbet tutması istendi, ancak polis memuru bu görevi kabul etmeyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kullanılan ‘silaha el koyma ve psikoloğa sevk etme’ uygulaması Y.A.’ya da uygulandı.

İlgili Yazılar