Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. İsrailli Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Kampanya Devam Ediyor

İsrailli Esirlerin Serbest Bırakılması İçin Kampanya Devam Ediyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
33 0

İsrailli Gençler, Milletvekillerinden Destek İstedi

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrailli esirlerin ailelerinden oluşan genç bir grup, milletvekillerini, yakınlarının serbest bırakılmasını sağlayacak anlaşmayı onaylamaları için ikna etmek amacıyla Parlamento binasına geldi.

Kampanya İmza Toplamayı Başarıyla Sürdürüyor

Gençlerin yaptığı kampanya kapsamında şu ana kadar 70 milletvekilinin imzasını topladığı belirtilirken, bugün ise toplam 120 milletvekilinden 100’ünün imzasını alma hedefiyle çalışmalarını sürdürecekleri ifade edildi.

Partilerden Destek Geldi

Habere göre, kampanyayı destekleyen partiler arasında Ulusal Birlik, ŞAS, Bir Gelecek Var, Ortak Arap Listesi, Arap Değişim Cephesi ve İşçi Partisi bulunuyor. Ancak Yahudi Gücü, Dini Siyonizm, Evimiz İsrail ve Likud gibi partilerin bazı milletvekilleri anlaşmayı desteklerken, Yahudi Gücü ise destek vermedi.

Parlamentoda Bir Birlik Anı

Kampanyayı destekleyen gençler, yaptıkları açıklamada bu adımın Parlamentoda bir birlik anını temsil ettiğini belirterek, esirlerin salıverilmesini ve evlerine geri dönmelerini amaçlayan adıma destek veren pek çok farklı parti ve sektörden temsilcinin olduğunu vurguladı.

Bu açıklamada, Likud milletvekillerinden Tarım Bakanı Avi Dichter, İnovasyon, Bilim ve Teknoloji Bakanı Gila Gamliel, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Ulaştırma Bakanı Miri Regev, Savunma Bakanı Yoav Galant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Meclisteki koalisyon başkanı Ofir Katz’ın destek verdiği belirtildi.

İlgili Yazılar