Aşırı Sağcı Bakan Savaş Kabinesi’ne Dahil Olmayı Hedefliyor
İsrail’de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Benny Gantz ile Gadi Eisenkot’un istifalarının ardından İsrail Savaş Kabinesi’ne üye olmak istediğini açıkladı. Ben-Gvir, Gazze’deki savaşın destekçilerinden biri olarak cesur kararlar almanın ve İsrail’in güvenliğini sağlamanın zamanının geldiğini belirtti.
Ana Muhalefetin Lideri ve Parti Liderlerinden Değerlendirmeler
Ana muhalefet lideri Yair Lapid, Gantz ile Eisenkot’un istifalarını memnuniyetle karşılayarak aklıselim bir hükümet kurulması gerektiğini vurguladı. “Evimiz İsrail” Partisi lideri Avigdor Liberman ise istifaların olumlu bir adım olduğunu ve Siyonist koalisyonun kurulma zamanının geldiğini dile getirdi.
İstifalar Hükümetin Geleceğini Nasıl Etkileyecek?
İsrail Savaş Kabinesi üyeleri Gantz ve Eisenkot’un istifaları hükümetin düşeceği anlamına gelmiyor. Hükümetin güvenoyunu alabilmesi için 61 milletvekilinin desteğine ihtiyacı var. Ancak, istifaların Netanyahu karşıtı muhalefetin baskısını artırabileceği ve Hamas’la esir takası konusunda etkili olabileceği düşünülüyor.