İsrail ordusu, Lübnan’da devam eden ateşkes anlaşmasına rağmen Nebatiye’de bir ambulansı hedef aldı. Saldırıda 1 sağlık çalışanı hayatını kaybederken, gün boyu süren saldırılarda ölenlerin sayısı 13’e yükseldi.
İsrail ordusu, 17 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs’ta 45 gün uzatılan ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarını sürdürdü. Lübnan resmi ajansı NNA’nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) sabah saatlerinden itibaren Nebatiye ve çevresindeki bölgelere çeşitli saldırılar gerçekleştirdi.
Saldırılar kapsamında İsrail ordusu, Arabsalim beldesinde olay yerine intikal halindeki bir ambulansı hedef aldı. Bu saldırı sonucunda ambulansın içinde bulunan bir sağlık görevlisi yaşamını yitirdi. Aynı gün Aba beldesinde bir motosikleti hedef alan İsrail’e ait İHA, motosiklet sürücüsü genç bir Suriyelinin ölümüne neden oldu.
İHA saldırıları Adşit beldesinde de bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Tebnin beldesine düzenlenen hava saldırısında ise 2 kişi yaşamını yitirdi. Gün içerisinde Nebatiye ve Sur kentlerindeki birçok beldeye yönelik gerçekleştirilen saldırılarda toplam 8 kişi hayatını kaybetmişti. Ambulans saldırısıyla birlikte İsrail’in ateşkese rağmen Lübnan’a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 13’e yükseldi.
NNA, İsrail ordusunun öğle saatlerinden itibaren güneydeki Tebnin, Abbasiye, Secid, Kefer Tebnit, Yumhur Şakif ve Düveyr beldelerine hava ve topçu saldırıları düzenlediğini bildirdi. Ayrıca ülkenin doğusundaki Lebaye ve Suhmur beldeleri de hava saldırılarına maruz kaldı.
İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyindeki birçok bölgeyi hedef almıştı. Lübnan hükümeti, bu saldırılar sonucunda 1 milyonu aşkın kişinin yerinden edildiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan’da Lübnan ile İsrail arasındaki 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu. ABD arabuluculuğunda 14-15 Mayıs’ta yapılan görüşmeler sonucunda ateşkesin 17 Mayıs’tan itibaren 45 gün daha uzatılmasına karar verilmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]