Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. İsrail Başbakanı Netanyahu Uluslararası Ceza Mahkemesi Kararlarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

İsrail Başbakanı Netanyahu Uluslararası Ceza Mahkemesi Kararlarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

haber haber - - 1 dk okuma süresi
20 0

Netanyahu, İsrail’in Kendini Savunma Haklarını Koruyacağını Belirtti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) girişimlerine karşı kararlı olduklarını ve kendini savunma hakkının sarsılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Uluslararası Tutuklama Kararı İhtimali Değerlendiriliyor

İsrailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiğini bildirdi.

İsrail, Uluslararası Camiayla Temaslara Başladı

Netanyahu’nun UCM’nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’dan mevkidaşlarıyla görüştüğü belirtildi. İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail’in Washington Büyükelçisi Mike Herzog’un da ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Gazze Şeridi’nde Durum Ağırlaşıyor

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği, sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu ve birçok kişinin yaralı ya da kayıp olduğu belirtildi. Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail ordusunun saldırılarının devam ettiği ve bölgedeki insani krizin derinleştiği ifade edildi.

İlgili Yazılar