Sanchez’ten Tutarlılık İçeren Mesaj
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Washington’da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu’na katıldı. Sanchez’in, basına kapalı NATO toplantısında yaptığı konuşmada, “Ukrayna’ya desteğimizi zayıflatacak çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Tam tersine Rusya’nın Ukrayna’daki işgaline karşı takınılan birlik ve tutarlığın aynısını Gazze için de talep ediyoruz.” dediği kaydedildi. Sanchez, vatandaşların tutarlı bir siyasi duruşa sahip olması gerektiğini vurgulayarak uluslararası hukuku savunmanın Ukrayna ve Gazze için de geçerli olduğunu belirtti.
Gazze’deki Durum Çarpıcı Rakamlarla Ortaya Konuldu
İsrail’in Gazze’deki katliamında son durum ise endişe verici. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 278 gündür sürdürdüğü saldırılarda son 24 saatte 52 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 208 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. 7 Ekim’den beri yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 38 bin 295’e, yaralananların sayısı ise 88 bin 241’e yükseldi. Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde devam eden bombardımanların büyük yıkıma neden olduğu belirtildi.
Refah’ta Yaşanan Gıda Sıkıntısı
İsrail ordusunun Refah’a kara saldırısı ise bölgedeki gıda sıkıntısını arttırdı. Gazze’nin Refah bölgesine yapılan kara saldırısı sonucunda Mısır sınır kapısının ele geçirildiği duyuruldu. Refah Sınır Kapısı, İsrail’in bölgeyi kapatmasının ardından Gazze’nin insani yardım girişlerini olumsuz etkiliyor. Gazze Şeridi’nin dış dünyaya açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın kapalı olması, bölgedeki gıda sıkıntısını daha da derinleştiriyor.