Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. İş insanı Basri Tokgöz yatırımcıları kripto yatırımcılarını uyardı
Genel

İş insanı Basri Tokgöz yatırımcıları kripto yatırımcılarını uyardı

vadi vadi - - 2 dk okuma süresi
20 0

İş insanı Basri Tokgöz sözlerine şöyle devam etti; Son senelerde hayatımıza giren ve kısa bir süre içinde büyük karlar var eden kripto paralar konusunda dikkatli olunmalıdır. Kısa sürede %300’lere kadar artış gösteren alt coinler, takip edenleri heveslendiriyor. Fakat kısa bir süre içinde paranızı katlayabileceğiniz gibi kaybedebilirsiniz de. Kripto para sisteminin Türkiye’de de ağır ağır yerleşmeye başladığını düşünüyorum. Geçtiğimiz ay devlet bazı önlemler almaya başladı. Bundan sonra bu konu da manipülasyon yapılması daha da zor olacaktır. Fakat yine de ayrıntılı bilgi birikimine sahip olmadan kripto paraya yatırım yapmayı çok riskli buluyorum.

Son geri çekilme ile %3,9 azalarak 1 trilyon 987 milyar dolar seviyesine gerileyen kripto para borsasındaki en büyük para birimi olan Bitcoin ise, %2,2’lik bir değer kaybı yaşayarak 45 bin dolar seviyesine indi. Fakat bu düşüşe rağmen, tüm kripto para piyasasındaki payını arttırarak %42,80’e dayandı.

Kripto para borsası Thodex’i de değerlendirmek gerekirse “Thodex ile alakalı henüz kesin bir bilgi olmasa da çok riskli bir durumda. Todex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ülke dışına kaçması. Ayrıca 400.000 mağdur ve 2 milyar dolar paradan söz ediliyor. Şimdi yatırımcılar ne yapacağını bilmiyor. Thodex örneğinde olduğu gibi bir durumla karşılaşmamak için çalışacağınız kripto para borsasını iyi araştırmalı ve denetimlerini sorgulamalısınız. Aksi halde yatırımlarınız, bir kişinin sistemi kapatması sebebiyle elinizden gidebilir. Thodex’e yatırım yapanlar hukuki yollara başvuracak, bu durum Türkiye’de bir ilk olduğu için nasıl sonuçlanacağını ben de çok merak ediyorum.

İlgili Yazılar