İran Devrim Muhafızları, ABD saldırılarına misilleme olarak Bahreyn ve Kuveyt’teki petrol tankerlerini hedef alacağını duyurdu, “acil” uyarı yapıldı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, ABD’nin İran’a ait petrol tankerlerine saldırması sonrası Bahreyn ve Kuveyt’teki limanlara yakın petrol tankerlerini hedef alacağını duyurdu. “Acil” koduyla yapılan uyarıda, bu tankerlerin personelinin tahliye edilmesi istendi. İran, söz konusu ülkeleri ABD saldırılarına ortaklık etmekle suçladı.
Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, yayımladığı “Acil” kodlu uyarıda, Bahreyn ve Kuveyt limanlarında veya demirde bulunan petrol tankerlerinin hedef alınacağını belirtti. Tanker personeline acilen tahliye çağrısı yapıldı.
ABD Ordusu’nun, daha önce Hark Adası’na 6,4 kilometre mesafede bulunan İran’a ait küçük bir petrol tankerini füze ile hedef aldığı kaydedildi. Ayrıca, Hürmüzgan Eyaleti’ne bağlı Cask kenti kıyılarında da iki petrol tankerine saldırı düzenlendiği bildirilmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]