Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu Açıklandı

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu Açıklandı

haber haber - - 1 dk okuma süresi
15 0

IMF’nin Nisan Raporu: “İstikrarlı ama Yavaş: Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık”

Uluslararası Para Fonu (IMF), nisan ayına ait Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nu “İstikrarlı ama Yavaş: Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık” başlığıyla yayımladı. Raporda, küresel ekonomik aktivitenin dezenflasyona rağmen şaşırtıcı derecede dayanıklı olduğu vurgulanmıştır.

Ekonomik Aktivite ve Enflasyon

Raporda, ekonomik aktivitenin stagflasyon ve küresel resesyon uyarılarına meydan okuyarak istikrarlı bir şekilde büyüdüğü belirtilmiştir. İstihdam ve gelirlerdeki büyümenin istikrarlı bir seyir izlediği, enflasyonun hedeflenen seviyelere yaklaştığı ve merkez bankalarının politika gevşemesine yöneldiği ifade edilmiştir.

Küresel Ekonomik Büyüme Tahminleri

Raporda, 2022 ve 2023 yıllarındaki küresel ekonomik büyümenin devam edeceği öngörülmüş; büyüme tahminleri revize edilerek yüzde 3,2 olarak güncellenmiştir. Ekonomik büyümenin düşük seviyelerde seyretmesinin nedenlerine ise hem kısa vadeli faktörler hem de uzun vadeli etmenler gösterilmiştir.

Ülkelerin Büyüme Tahminleri

Raporda, Türkiye’nin büyüme tahminlerinin değişmediği; ABD’nin büyüme beklentisinin yükseltildiği ancak Avro Bölgesi’nin büyüme tahminlerinin düşürüldüğü belirtilmiştir. Çin ekonomisinin büyüme beklentisinin ise sabit tutulduğu ifade edilmiştir.

İlgili Yazılar