Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV Açıklaması

haber haber - - 2 dk okuma süresi
18 0

KDV Oranlarındaki Değişiklikler Hakkında Açıklama Yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, son günlerde KDV ile ilgili yapılan tebliğ düzenlemesine ilişkin çeşitli haberlerin çıktığı belirtildi.

KDV Tebliğ Düzenlemesine Neden İhtiyaç Duyuldu?

Açıklamada, yeme içme sektöründeki bazı işletmelerin KDV oranlarını istismar ettiği ve rekabet eşitliğini bozduğu tespit edildi. Lokanta veya kafelerde yüzde 10 KDV hesaplanması gerekirken, bazı işletmelerin bu oranı düşük göstererek KDV kaçırdığı belirlendi. Aynı durum ilaç ve tıbbi ürün satan eczaneler için de geçerli oldu.

Bu durumların önüne geçmek amacıyla hazırlanan tebliğde, KDV oranlarında bir artış yapılmadığı vurgulandı. Ayrıca, yeme içme hizmeti sunan işletmelerin hizmet bedelini belirlerken tüm maliyetleri dikkate alarak yüzde 10 KDV uygulaması gerektiği belirtildi.

Yeniden Düzenlenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin doğru KDV oranlarını belirtmeleri halinde verginin devlete gideceğini, aksi takdirde ise işletmelerin kasasında kalacağını bildirdi. Bakanlık, genel KDV oranında artış olmayacağını ancak mevcut indirimlerin gözden geçirileceğini ve vergi kayıplarına sebep olan alanların düzenleneceğini ifade etti.

İlgili Yazılar