Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Hasta Asansörü Nedir?

Hasta Asansörü Nedir?

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

Hasta Asansörü Nedir?

Hastaların yatar pozisyonda rahat bir şekilde taşınmalarına olanak sunan hastane asansörleri, yüksek konfor içeren özelliklere sahiptir. Sedyelerin sorunsuz bir biçimde taşınmasını sağlarken, hassas tasarıma sahip olması en ufak bir sarsıntı bile olmadan hastaların taşınmasına imkân veriyor. Gerekli olan her detayın paslanmaz çelikten tasarlandığı sedye asansörleri, insan asansörleri arasında en donanımlı ve kaliteli olması gereken asansörlerden biridir. Hastaların konforu ve hijyeni bu anlamda oldukça önemlidir ve bu nedenle asansör seçiminde hastane yönetimleri kaliteden ödün verilmeyen tercihleriyle dikkat çekmektedir.

Hasta Asansörü Özellikleri Nasıl Olmalı?

2500 kilograma kadar hasta taşımaya müsait özellikteki hasta asansörü, donanım açısından eksiksiz bir kullanım sunarken, estetik bakımdan da aynı etkiyi gösterebilmelidir. Aydınlatma ögelerinden tutunma yerlerine kadar şıklık ve fonksiyonellik ön planda olmalıdır. Hayati önemdeki değeri ile hasta asansörlerinin düzenli olarak bakım yaptırılması oldukça önemlidir. Bu noktada ihmalkâr olunması geri dönüşü olmayan olumsuz sonuçlar doğurabilir. Tasarımı ile yük asansörleri türünden bile daha büyük olan hasta asansörü, sedyede yatan hastaya eşlik edebilecek birkaç hasta yakını ve görevlinin sığabileceği genişliğe ve kapasiteye sahiptir.

Sedye ve asansör kabini arasındaki uyumluluk, hastaların konforlu bir şekilde taşınmalarına olanak sunar. Sallanma ya da sarsıntı gibi durumları yaşatmayan mekanizması sayesinde hastaların taşındıkları hissetmeden istenilen noktaya kolayca getirilmesi mümkündür. Her bakımdan sedye büyüklüğü ve hasta rahatlığına yönelik tasarlanmış asansörler kullanım açısından yüksek fayda içerir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir