Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Güneş kremleri ne kadar korur?

Güneş kremleri ne kadar korur?

haber haber - - 2 dk okuma süresi
8 0

Cildimiz için önemli bir kalkan olan güneş kremleri ile ilgili çok ilginç bir araştırma yapıldı. İngiltere’de yapılan çalışmada 15 farklı markanın güneş kremi incelendi. Her bir krem, iddia edilen SPF ve UVA koruma seviyelerini sağlayıp sağlamadığını görmek için test edildi.

Analizler sonucunda bilinen ve en çok kullanılan güneş kremi markalarının üzerinde yazan koruma iddialarını karşılamadığı ortaya çıktı. Mesela bir markanın çocuklara özel ürettiği güneş koruyucu krem, reklamı yapıldığı gibi SPF 50+’yı karşılamıyordu. Bir başka ürün ise UVA testlerinde başarısız oldu, iddia edilen başarıyı yakalayamadı.

Saygın markaların testlerde başarısız olması, tüketicilerin güneş koruyucuların kendileri ve çocukları için bekledikleri koruma düzeyini sağlayacağına her zaman güvenemeyecekleri konusunda bir endişe yarattı. Görüşlerine başvurduğumuz uzmanlara göre söz konusu araştırmanın sonuçları oldukça şüpheli.

Uzmanlar, doğru güneş koruyucuyu seçmenin cildimizi güneş yanığından, yaşlanmadan ve deri kanserinden korumak için çok önemli olduğunun söylüyor. Güneş kremlerinin uygun miktarda kullanılması etkinlik için oldukça önemli. Dünya Sağlık Örgütü, tüm vücut için dışarı çıkmadan 15 dakika önce yaklaşık yedi çay kaşığı güneş kremi sürmeyi öneriyor. Uzmanlar, yüz ve boyun için etkili miktarı ise iki çay kaşığı olarak tanımlıyor.

İlgili Yazılar