Gözde Grubu’ndan İngiltere’ye Sağlık Yatırımı

  Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, sağlık turizmi konusunda global bir marka olma hedefiyle Londra’dan başlayarak yeni bir yatırıma imza atmaya hazırlandıklarını söyledi. Gözde Sağlık Grubu’nun 30 yıllık tecrübeye sahip olduğunu belirten Kalı, İngiltere’de yeni bir şirket kurduklarını, kardeş hastane ve klinikler için harekete geçtiklerini dile getirdi. Op. Dr. Kenan Kalı,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gözde Grubu’ndan İngiltere’ye Sağlık Yatırımı

 

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, sağlık turizmi konusunda global bir marka olma hedefiyle Londra’dan başlayarak yeni bir yatırıma imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Gözde Sağlık Grubu’nun 30 yıllık tecrübeye sahip olduğunu belirten Kalı, İngiltere’de yeni bir şirket kurduklarını, kardeş hastane ve klinikler için harekete geçtiklerini dile getirdi.

Op. Dr. Kenan Kalı, “Türkiye’de İzmir, Kuşadası, Malatya ve İstanbul’da 8 farklı noktadaki hastanelerimizle faaliyet gösteriyoruz. 5 noktada ise sağlık turizmi belgemiz var ve çok nitelikli sağlık turizmi hizmeti veriyoruz. 2023 yılında Anadolu’da yaşanan depremlerle birlikte yatırımlarımızı biraz daha batıya doğru kaydırdık. İzmir ve Ege Bölgesi’ni merkez edindik. Özel Sağlık Hastanesi’ni çok iyi bir noktaya getirdik. Alsancak’ta Gözde Dent Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni açtık. Gözde İzmir Hastanesi, Gözde Kuşadası Hastanesi, Malatya’daki hastanelerimiz ve İstanbul’da bir hastaneyi de satın alarak İstanbul bacağını tamamladık. Şimdi de sağlık alanındaki bu deneyimlerimizi yurt dışında bir Türk markasıyla taçlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNDE HİZMET İHRAÇ EDİYORUZ

2021 yılından itibaren sağlık turizmi konusunda yatırımlar yaptıklarını dile getiren Kalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz noktada artık sağlık hizmeti ihracatçısı olduk. Bu işi Türkiye’de en iyi yapan gruplardan biriyiz. İlk aşamada sağlık yatırımları yaptık. İkinci olarak sağlık turizmi hizmeti belgeleri alarak üst düzeyde hizmetler vermeye başladık. Üçüncü olarak da yerinde sağlık hizmeti sunalım dedik. En çok hasta İngiltere’den geldiği için bu hizmetleri oraya da götürmeyi planladık. İngiltere’de sağlık yatırımlarına başladık. Orada bir kardeş marka ve hastane yaratacağız. 5 yıllık yatırım planı yaparak, yeni bir şirket kurduk. Londra’dan başlamak üzere İngiltere’de 5 farklı kentte 5 hastane ve 10 kliniği kapsayan sağlık yatırımları yapacağız. Bu konuda gerekli satın almalara başladık”

TÜRKİYE ALEYHİNDE SİSTEMLİ KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR

İngiltere’de Türkiye aleyhinde kasıtlı olarak çok fazla yanlış haberler çıktığına dikkat Çeken Op. Dr. Kenan Kalı şunları söyledi: “Hiçbir ülke hastasının kendi sınırlarının dışına çıkmasını istemiyor. Bu nedenle haksız birçok haberle Türkiye’ye gelmelerini önlemeye çalışıyor. Bir karalama kampanyası yapılıyor. Münferit olaylar sanki genelde bu şekilde oluyormuş gibi büyütülmeye başlandı. Bu durum Türkiye’nin sağlık turizmi noktasında önünde büyük bir engel. Bunu aşmanın yolu olarak bir seçenek sunmak istiyoruz. Hastanemizi yeni bir markayla Londra’ya taşıyarak ulaşılabilir hizmetler sunacağız. Hastalar isterse İngiltere fiyatlarıyla orada tedavi olacak. İsterse de daha ekonomik fiyatlarla Türkiye’ye gelerek tedavi olabilecek. Eğer hasta Türkiyede ameliyat olursa tedavi gören hastaların İngiltere’ye döndükten sonraki tedavi süreçlerini de takip etme şansımız olacak. Bu İngiliz hastalar için önemli bir avantaj ve güven unsuru. Çünkü Türkiye’de ameliyat olan hastalara İngiltere’de sağlık hizmeti sunulmuyor, sistem adeta bu hastaları cezalandırıyor. İnsanlar da bu nedenle Türkiye’ye gelmekten çekiniyor”

 

 

 

SAĞLIKTA GLOBAL MARKA OLMALIYIZ

Sağlık turizminde güçlü bir global marka haline gelmek istediklerini anlatan Kalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de sağlık konusunda çok tecrübeliyiz ve dünya çapında deneyimli hekimlerimiz var. Hükümetimiz de sağlık turizmini destekliyor. Türkiye’nin sağlıkta bir marka olduğunu dünyaya sürekli olarak duyurması gerekiyor. Çünkü sağlık turizmi milli ve stratejik öneme sahip. Sağlık sektörü de hizmet ihraç eden bir sektör olarak, cari açığı kapatmak için önemli bir noktada. Gerek hizmet kalitemiz, gerekse de fiyat anlamında Türkiye, başta Avrupa ülkeleri için önemli bir sağlık turizmi merkezi konumunda. Gözde Sağlık Grubu olarak gerekli alt yapıyı kurduktan sonra 5 yıl sonra İngiltere’nin yanında farklı Avrupa ülkelerine de açılmak istiyoruz”

Benzer Haberler
Huawei İşletmelerin Yapay Zeka Teknolojisini Daha Hızlı Benimsemesini Sağlamak için Yapay Zeka Veri Platformunu Tanıttı
Huawei İşletmelerin Yapay Zeka Teknolojisini Daha Hızlı Benimsemesini Sağlamak için Yapay Zeka Veri Platformunu Tanıttı
Huawei’den Yang Chaobin: Mobil Değer Yaratmak Daha Akıllı Bir Dünya Yaratır
Huawei’den Yang Chaobin: Mobil Değer Yaratmak Daha Akıllı Bir Dünya Yaratır
Mehmet Gazioğlu kimdir?
Mehmet Gazioğlu kimdir?
Paribu’nun saklama teknolojisi, SOC 1 ve SOC 2 denetim raporlarını aldı
Paribu’nun saklama teknolojisi, SOC 1 ve SOC 2 denetim raporlarını aldı
Alsancak’taki MediDerm, 25 yıllık deneyimle kişiye özel lazer epilasyon uyguluyor
Alsancak’taki MediDerm, 25 yıllık deneyimle kişiye özel lazer epilasyon uyguluyor
Daikin Türkiye’de Gülseren Budayıcıoğlu ile ilham veren 8 Mart buluşması
Daikin Türkiye’de Gülseren Budayıcıoğlu ile ilham veren 8 Mart buluşması
Haberin Doğru Adresi - Haberport.gen.tr
Haber Port Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER PORT 'da saklıdır.