Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Göğüs Estetiği

Göğüs Estetiği

ozge ozge - - 5 dk okuma süresi
35 0

Göğüs Estetiği

Global anlamda uygulanan göğüs büyütme estetiği ülkemizde de uygulanır. Bu ameliyat türü sadece estetik ve plastik doktoru tarafından yapılır. Bugün geliştirilen yepyeni teknikler üzerinden meme dikleştirme ameliyatı daha pratik bir şekilde yapılır.

Bu ameliyat türü geçmiş dönemlerde yetersiz tıbbi donanımlar sebebiyle kusurlu veya ağrılı bir şekilde yapılıyordu. Bu da hasta memnuniyetsizliğine neden oluyordu. Fakat bugün meme ameliyatları artık tamamen ağrısız ve konforlu bir ortam üzerinden yapılır.

Küçük göğüsler en garantili bir şekilde göğüs büyütme ameliyatı üzerinden büyütülür. Tıbbi bir ameliyat türü olan bu yöntem üzerinden küçük ve sarkık göğüsler sadece 1-2 seans üzerinden etkin bir şekilde büyütülebilir.

Bunun haricinde meme küçültme ameliyatı da mevcuttur. Bu cerrahi girişim üzerinden de büyük memelerin gözle görülür düzeyde küçültülmesi sağlanır. Bu nedenle göğüs ameliyatları küçük ve büyük göğüs sorununa sahip olan kadınlara hitap eder.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Birçok durumlarda meme büyütme ameliyatı yaptırılabilir. Gebelik ve çocuk emzirme dönemi sonrasında memelerin sarkması ve büyümesi durumunda meme küçültme ameliyatı uygulanabilir. Bununla birlikte meme ucu düşmesi durumunda doğrudan meme dikleştirme ameliyatı uygulanabilir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Göğüs büyütme yöntemleri arasında meme büyütme ameliyatı ilk sırada yer alır. Cerrahi müdahale üzerinden göğüsler daha kolay ve kalıcı olarak büyütülebilir. Bir diğer tedavi uygulaması olarak da enjeksiyon üzerinden meme küçültme uygulamasıdır. Bu yöntemde ise memeden fazla dokular alınır ve böylece meme dikleştirme sağlanır.

Meme Küçültme Kimlere Uygulanır?

Birçok avantajları da olan meme küçültme özellikle büyük memelere sahip olan hastalara uygulanır. Bugün birçok kadınlarda meme büyütme ameliyat ihtiyacı duyuluyor. Bu kapsamda meme dikleştirme sağlanabilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Göğüs küçültme öncesinde hazırlık detayları mevcuttur. Bu doğrultuda meme küçültme öncesinde mutlaka sigara ve kafeinden uzak durulmalıdır. Bunun haricinde meme dikleştirme ameliyatı öncesinde de kaliteli uyku alımı gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme ucuz dikleştirme uygulaması 1-2 seans üzerinden tamamlanır. Bu nedenle meme ameliyatlarında para kaybı yaşamadığınız gibi zaman kaybı da yaşamazsınız. Ameliyatta doğrudan her iki meme altına silikon yerleştirilir. Böylece meme daha dik bir görünüm elde eder.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme görünümünden memnun olmayanlar doğrudan meme estetik ameliyatları olabilir. Bu ameliyatlarda yaş kriteri yasal olarak 18 olduğunu belirtebiliriz. Ancak hamilelik ve bebek emzirme dönemlerinde meme dikleştirme ameliyatı olunmaması tavsiye edilir. Bu ameliyatların genel amacı, hastalarda estetiklik sağlamaktır.

Diğer vücut organlarında olduğu gibi memelerde de zaman içerisinde estetik yönünden kusurlar meydana geliyor. Bu gibi olumsuz durumların giderilmesi açısından mutlaka ameliyat yaptırılmalıdır. Sarkık ve küçük göğüsler birçok kadınların cinsel hayattan da soğumasına neden olur.

Meme Dikleştirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme dikleştirmelerin ameliyatından sonrasında da dikkat edilmesi gerekenler mevcuttur. Bu gibi ameliyatlar sonrasında da meme kalitesinin korunması önemlidir. Bu kapsamda ameliyattan sonrasında da mutlaka günlük düzenli olarak sporlar yapılmalıdır. Memelerin darbelerden korunması hayati bir önem arz eder.

Bununla birlikte yaşam kalitesinin düşmemesine özen gösterilmelidir. Bu kapsamda günlük olarak minimum düzeyde fazla yağlı besinler ve kafein içerikli ürünler tüketilmelidir. Meme dikleştirmelerden sonrasında mutlaka en az 14 gün boyunca göğüs ve yüzüstü yatış pozisyonundan uzak durulmalıdır.

Gerekli kontroller ayrıca ilgili doktor tarafından belirtilen günlerde düzenli olarak yaptırılmalıdır. Kusursuz bir şekilde yapılan meme ameliyatları hastaların daha kaliteli ve özgüvenli bir hayat sürdürmesini sağlar.

Bu nedenle meme sorunlarınız için doğrudan estetik ve plastik cerrahi sitesi üzerinden meme ameliyatları randevu formu doldurabilirsiniz. Ayrıca bu ameliyatı tercihiniz doğrultusunda gizlilik içerisinde de yaptırmanız mümkündür.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir