Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Gazze’de Su Kıtlığı Krizi: Çevre Felaketi Tehlikesi

Gazze’de Su Kıtlığı Krizi: Çevre Felaketi Tehlikesi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

İsrail Saldırıları Sonucunda Gazze’de Su Sorunu

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nin Telegram hesabından yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki işgalin (İsrail) acımasız saldırganlığını başlatmasından bu yana neden olduğu felaketlere, vatandaşları tehdit eden yeni bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız” ifadelerine yer verildi.

Su Kuyuları Tamamen Kapatıldı

Gazze Belediyesi’nin az miktardaki yakıtın tükenmesi sebebiyle kentteki tüm su kuyularının iki hafta önce tamamen kapatıldığı belirtildi. Saldırıların başlangıcından bu yana kentteki tek su arıtma tesisinin tamamen tahrip edilmesi nedeniyle aşırı su kıtlığı yaşandığı bilgisi paylaşıldı.

Acil Yardım Çağrısı

Açıklamada, sıcaklıkların artması ve su talebinin yükselmesiyle birlikte krizin zirve noktasına ulaştığı vurgulanarak, halkın acilen yakıt ve su temini sağlanması gerektiği belirtildi. Su kıtlığının sağlık ve çevre krizini daha da kötüleştireceği uyarısında bulunuldu.

Uluslararası Topluma Çağrı

Açıklamada, uluslararası topluma İsrail’in sivil hizmet sektörlerine karşı işlediği suçlara son verilmesi çağrısında bulunuldu. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ciddi insan kayıplarının yaşandığına dikkat çekildi.

Not: İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670’i kadın olmak üzere 34 bin 12 Filistinli öldürüldü, 76 bin 833 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlgili Yazılar