December 1, 2023
EN ÇOK OKUNAN
Read Time:42 Second

İSTANBUL (İGFA) –Doritos’un Marka Müdürü olarak görev alan Seda Kaçan, İtalya’nın ünlü Formula 1 pisti Imola’da gerçekleşen yarışlarda ilk üçe girerek Cumhuriyet’inn 100. Yılında Türkiye bayrağını İtalya’da dalgalandırdı.

Yarıştaki 33 pilot arasındaki tek kadın pilot olan Seda, Türkiye’yi otomobil sporlarında pist branşında yurt dışında temsil eden ilk kadın oldu.

“Siz yeterince isterseniz, önünüzde hiçbir engel duramaz!” mesajını veren Seda Kaçan, kendi hikayesini de şöyle özetledi:

“Genç kadınların %62’si hayallerinin önünde engeller olduğuna inanıyor. Üzücü olan bir gerçek var ki bu engellerin bazıları gerçek, bazıları ise oluşmuş kalıplar. Ve bu kalıpları yıkmak bizim elimizde! Ben yarış pilotu olma hayalimden bahsettiğimde herkes neden olamayacağımı anlattı. Hiç kimseyi dinlemedim, pes etmedim ve cevabımı ülkemiz adına aldığım kupalarımla verdim.”

Kaçan, 2024 yılında da Türkiye’yi yurt dışında temsil etmeyi sürdürmeyi ve kadınların motor sporlarındaki temsiliyetini güçlendirmeyi hedefledi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dokuz Eylül’den 100. yıla özel tezhip sergisi
Next post Bakan Göktaş: 408 SHM ile vatandaşların yanındayız