Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Elazığ’da Hayvancılık Sorunu: Çoban Bulamıyoruz, Hayvancılık Bitme Noktasında

Elazığ’da Hayvancılık Sorunu: Çoban Bulamıyoruz, Hayvancılık Bitme Noktasında

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

Gençlerin Hevesi Yok, Kırsalda Kimse Kalmadı

Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, kentte hayvancılığın zor durumda olduğunu belirterek, 100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamadıklarını dile getirdi. Sezer, gençlerin bu işe hevesli olmadığını, kırsalda kimse kalmadığını ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini vurguladı.

Yasaklar ve Zorluklar

Sezer, 1 Mayıs ve 1 Haziran arasında çevre illerdeki mera ve yaylalara yaya gidilmesinin valilik kararıyla yasaklandığını, bu durumun hayvancılığı daha da olumsuz etkilediğini ifade etti. Küçükbaş hayvancılığın içeride olamayacağını belirten Sezer, yaylalara yaya gitmenin zorunlu olduğunu ancak bu yıl yasaklandığını dile getirdi.

Hayvancılığın Bitme Noktası

Çoban bulamamanın hayvancılığı zor durumda bıraktığını ifade eden Sezer, mera sorununu da dile getirerek, hayvancılığın devlet desteğiyle ayakta kalabileceğini belirtti. Hayvancılığın zor durumda olduğunu vurgulayan Sezer, çözüm için devletten destek beklediklerini söyledi.

Mera ve Çalışan Eleman İsteği

Sezer, hayvanların otlatılabilmesi için mera ve çalışan eleman ihtiyacını vurgulayarak, meraların kullanılamadığını, gençlerin hevesli olmadığını ve şehre göçün arttığını dile getirdi. Devletten mera ve çalışan eleman desteği isteyen Sezer, hayvancılığın geleceği için acil önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

İlgili Yazılar