Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. E-Ticarette Düzen ve Bilgi Akışı: ETBİS ve eticaret.gov.tr

E-Ticarette Düzen ve Bilgi Akışı: ETBİS ve eticaret.gov.tr

haber haber - - 2 dk okuma süresi
27 0

E-Ticarette Düzen ve Kontrol Sağlayan Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS)

2017 yılında hayata geçen Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), e-ticaret yapan işletmelerin kayıt altında olmasını sağlayarak sektör verilerinin izlenmesini kolaylaştırıyor.

eticaret.gov.tr: E-Ticaret Bilgi Platformu

eticaret.gov.tr ise vatandaşların e-ticaret işletmelerine ait bilgilere ulaşmasını sağlayan bir platformdur. Bu site aracılığıyla tüketiciler, e-ticaretin gelişimini izleyebilir, şikayetlerini iletebilir ve çevrim içi denetim yapabilirler.

ETBİS ve eticaret.gov.tr Verileri

Mart 2021 itibarıyla 36 bin 777 işletme ve 43 bin 580 site sisteme kayıtlıdır. Bu platformlar aracılığıyla tüketiciler, kayıtlı siteleri sorgulayabilir ve e-danışmanlık hizmetinden faydalanabilirler.

E-Ticarette Eğitim ve Bilgi Aktarımı

Platform, e-ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar için eğitim içerikleri sunarak sektördeki bilgi birikimini artırır. Ayrıca, 33 eğitim videosu ve 74 eğitim dokümanı ile e-ticaret yapmak isteyen girişimcilere destek sağlar.

E-Ticaretin Büyüme Oranları

Geçtiğimiz yılın ilk altı ayında e-ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 109,7 artışla 652,7 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde sipariş adetleri ise yüzde 20 artarak 2 milyar 556 milyona ulaştı.

Uzun Vadeli E-Ticaret Politikaları ve Gelişim

ETBİS sayesinde sektörel gelişim hızlanırken, uzun vadeli e-ticaret politikalarının oluşturulması ve sektörel analizler ile KOBİ’lerin e-ticarete yönlendirilmesi sağlanmaktadır. Bu sayede e-ticaret sektöründe sürdürülebilir büyüme ve rekabetçi bir ortam oluşturulmaktadır.

İlgili Yazılar