Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Duşakabin Rulmanı

Duşakabin Rulmanı

haber haber - - 8 dk okuma süresi
2 0

Duşakabin Rulmanı

Duşakabin rulmanı, iç, dış bilezikler arasında yuvarlanan elemanlarla beraber minimum sürtünme hedefleyen, döner bir şekilde hareketi yaparak, dönüşlü her türlü araçta yer alan boyutuna ve biçimine göre farklı yükler taşımakta olan tekerleklerdir.

Tekerleklerin doğru bir şekilde seçiminde ve düzenli duşakabin bakımları, duşakabinlerin uzun yıllar kullanılmasını sağlayacaktır. Duşakabin rulmanı yapıldıkları malzemelere göre birçok çeşitleri bulunur. Kullanım noktalarına göre değişiklik gösteren rulmanlar metal, seramik ve plastik üretim ile hayatımızın içerisinde yer almaktadır.

Duşakabin Rulman Modelleri Nelerdir?

Rulman yerine geçen aparatlar, birbirine zıt bir şekilde dönen halka içinde yer alan bilya ya da makaraların sürtünmesini minimuma indirdiği parçalardır. Hareketlerin en az güç ile iletimini olmasını sağlayan aparatlar olarak da geçmektedir. Alternatif olan rulman üretimleri, farklı türlerde üretilmektedir. İhtiyaçlara göre uygun bilyalı ve makaralı çeşitler bulunur. Bunlar özellikleri sayesinde farklı çeşitlere ayrılır. Çeşitler içerisinde;

  • Eksenel bilyalı rulmanlar,
  • Omuzlu bilyalı rulmanlar,
  • Eğik bilyalı rulmanlar,
  • Radyal bilyalı rulmanlar,
  • Oynak bilyalı rulmanlar,
  • Konik makaralı rulmanlar

bulunmaktadır. Kullanılacak olan rulmanlardan sektöre uyumlu olan rulman seçimleri gerçekleştirilir. Duşakabin Aksesuarları Nelerdir?

Duşakabin satın alımında markas ve aksesuarlar ile ilgili bilgi almak uygun olacaktır. Ürünlerin kullanımı esnasında farklı noktalarda yıpranma ve işlevini kaybetmesiz söz konusu olabilir. Bu durumda yapılması gerekli şey duşakabin ile aynı markada olan aksesuarları bulup gerekli tadilatın yaptırılması gerekir. Bunun dışında duşakabin aksesuarları seçiminde dikkat edilecek noktalar şu şekildedir;

  • Duşakabin ile aynı marka olmasına dikkat edilmelidir.
  • Farklı ürünlerin alımında kaliteli aksesuarların olmasına dikkat edilmelidir.
  • Ucuz ve kalitesiz malzemelerin yerine uygun fiyatlı ve kalite malzemeleri almaya çalışmak uygundur.
  • Aksesuarların alımından sonra verimli kullanım için kendiliğinden bu aksesuarları monte edebilmek yerine uzman birinden yardım istenebilir.

Duşakabin Rulmanları Nerelerde Kullanılır?


Duşakabinin sadece bir tane rulmanı bozulduğunda bundan tümüyle vazgeçilmesine gerek bulunmamaktadır. Çünkü kullanışlı ve uzun ömürlülüğü olan rulmanları eskisi ile değiştirilip yeni olan bir duşakabin rulmanı takılabilir. Sağlam, kırılmaya ve çatlamaya dayanıklı olan duşakabin rulman takımlarını alabilirsiniz ve devamlı olarak değişimine gerek bulunmamaktadır.  Duşakabin rulmanları kategorisinde yer alan ürünler;

  • 25 mm üst rulman teker makarası,
  • Duşakabin 24 mm kanalsız rulman teker makara,
  • 22 mm kanallı rulman teker makara,
  • Çift yaylı 24 mm rulman,
  • Çeşitli boyutlarda şeffaf rulmanlar,
  • Plastik aksamda üst ve alt rulman,
  • Altın kaplama alt ve üst rulmanlar,
  • Duşakabin kanallı rulmanlar,

gibi rulmanlar bulunmaktadır.

Cam Kilidi

Tüm kilit modellerindeki gibi cam kilidi modelleri de güvenlik sebebi ile kullanılan ürünlerdir. Özellikle de alt katlarda oturanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Alt kattakiler dışarıdan gelecek hırsız gibi olumsuz durumlara yönelik oldukça müsait konumda yer alır. Cam kilitlerinin amacı camların açılıp kapanmasını önler.

Cam Kapı Çeşitleri ve Özellikleri

Cam Kapı Çeşitleri otomatik ve manuel cam kapı sistemleri ile birçok desen ve teknolojik seçenekler sunmaktadır. Dizayn bir üretim cam kapı daima veya genel durumun kontrolü sağlanarak kapılacak gerekli kapıların güvenli yalıtımlı kapatılması sağlanır.

Cam Kilidi Avantajları Nelerdir?

Cam kilitleri güvenlikle ilgili sunduğu fırsatlar dışında kolay kullanımı ile ön planda yer almaktadır. İstediğiniz her an camlarınızı açarak, evlerinizi havalandırabilirsiniz. Farklı modeller ile cam kilitleri içerisinde seçim yapabilmek oldukça mümkündür. Tek yaşayan kişiler için hem de aileler için de oldukça doğru bir seçimdir.

Cam Kilidi Güvenilir mi?

Cam ve kapı kilitleri ile hırsızlardan korunabilmek hem de çocukların camları açıp tehlikelere yol açması engellenmektedir. Az maliyet ile sizi koruyan cam kilit seçenekleri, cam ve kapı modellerinde hepsinde uyum gösterir. İş yeri, ofis ve ev yani kısacası tüm yerlerde ve iş alanlarına uygun olarak kullanıma sunulur. Cam kilit fiyatları çeşitlerine, kullanılmakta olan malzeme ve ürün ebatlarına göre değişiklik göstermektedir.

Cam Menteşesi


Cam menteşesi, cam kapaklarının sessiz bir şekilde kapanmasını sağlayarak kullanıcıların ve müşterilerin dikkatini çeker. Kolay kullanımı ve montajı ile müşterilere kolaylık sağlamaktadır.
Bu menteşe şık görüntüsü ile cam aksesuar bölümüne yeni stil kazandırmaktadır. Cama delik açılmadan geçme bir şekilde monte edilme fırsatı sağlar. Ambalaj içinde cama zarar vermesine engelleyen yan malzeme contalar bulunur. Montajı ve sökümü de kolaydır ve kullanıcılara zorluk vermez.
Özel olarak üretilen dayanıklı ve oldukça hassas cam menteşesi kullanım gerekliliği vardır. Cam menteşesi teknik açıdan zamak gibi sağlam hammaddeden üretilen ve ölçüleri, kullanım çeşitleri ve şekilleri değişiklik gösterebilir.

Kullanışlı Cam Kapı Menteşesi


Cam kapak ve kapıların sağlam ve zarif olarak kapanması açısından krom malzeme ile üretilen dayanıklı cam menteşeleri seçilmesi mümkündür. Cam üzerinde delik açılmadan hızlıca kullanıma hazır duruma gelecek ürün elde edildiği için de camın zarar görmesi ve çatlaması gibi durumlar ortadan kalkar. Menteşe içinde yan malzeme olması ile beraber cam zarar görmeden menteşenin montajı kolaylıkla yapılır.

Cam Menteşe Aksesuarları Nelerdir?


Cam kapı üst menteşe modelleri farklı malzemelerden tasarlanmaktadır. Hidrolik cam kapı menteşe fiyatları camların kalınlığına ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Ürünlerin kalitesi, dayanıklılığı ve aksesuarları fiyat üzerinde belirleyici olmaktadır.

Menteşe yapımında Avrupa ve Amerika kalite standartlarının belirlediği ebatlar dikkate alınır. Malzemelerde pirinç, çelik, demir gibi materyaller bulunmaktadır.

Cam Menteşesi Nerelerde Kullanılır?

Kapı, dolap ve çekmecelerde kullanılan cam menteşesi farklı ebatlarda üretilmektedir. İçten yaylı olarak üretimi gerçekleştirilen 90 derece menteşe dolapların rahatlıkla açılabilmesi ve kapanması için üretilen menteşedir. Dolaplarda ve çekmecelerde kullanılan menteşe ebatları farklılık gösterir. Kullanılacak alanın şekli ve açılışı da menteşelerin şekillerinde farklılık göstermektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir