Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Dünya Nüfusunun Karşılaştığı Su Krizi

Dünya Nüfusunun Karşılaştığı Su Krizi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
4 0

Su Kıtlığı ve İklim Krizinin Etkileri

Küresel Su Ekonomisi Komisyonu’nun raporuna göre, dünya nüfusunun yarısı su kıtlığı tehdidi ile karşı karşıya. İklim krizinin artmasıyla bu sayının daha da yükseleceği öngörülüyor.

Su Talebindeki Artış ve Baskı

Raporda, dünya su sistemlerinin “eşi benzeri görülmemiş bir baskı” altında olduğu belirtiliyor. On yılın sonuna kadar tatlı su talebinin arzı yüzde 40 oranında aşması bekleniyor.

Su İhtiyacı ve Kaynaklar

İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için günde 50-100 litre suya ihtiyaç duyduğu vurgulanırken, ideal bir yaşam için günlük yaklaşık 4.000 litre su gerektiği belirtiliyor. Bu miktarın yerel kaynaklarla karşılanamadığına dikkat çekiliyor.

Su Yönetimi ve İş Birliği

Komisyonun eş başkanlarından Singapur Devlet Başkanı Tharman Shanmugaratnam, ülkelerin su kaynaklarını yönetmek ve korumak için iş birliği yapmaları gerektiğini vurguluyor. Tatlı su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması konusunda radikal adımlar atılması gerektiği belirtiliyor.

Su Krizinin Çözümü

Uzmanlar, hükümetlerin su kaynaklarını korumak, yanlış sübvansiyonları ortadan kaldırmak ve suyun yeniden kullanılabilir olduğu bir “döngüsel ekonomi” oluşturmak için uluslararası iş birliği yapmalarının önemine dikkat çekiyor. Aksi takdirde küresel su krizinin çözümü daha da zorlaşabilir.

İlgili Yazılar