Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Dövme Sildirme Neden Tercih Edilir?

Dövme Sildirme Neden Tercih Edilir?

haber haber - - 7 dk okuma süresi
10 0

Dövme Sildirme Neden Tercih Edilir?

Dövme sildirme lazer ışını ile yapılır. Dövme silmek için kullanılan lazer ışını derinin epidermal tabakasından geçer ve dermis ve deri altı dokuya dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddeler bağışıklık sistemi tarafından parçalanarak uzaklaştırılır.

Lazerle dövme silme; dövmeleri silmek için lazer ışını kullanılır. Dövme silmek için kullanılan lazer ışını, derinin epidermal tabakasına nüfuz ederek deri ve deri altı dokudaki dövmelere renk veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddeler bağışıklık sistemi tarafından dövme sildirme parçalanarak uzaklaştırılır. 

Qswitched Nd:YAG lazer, çeşitli renk ve dalga boylarında lazer ışını sayesinde en geniş renk yelpazesinde dövme sildirme yönteminde dövme sildirme için  etkili tekniklerden biridir.

Dövme Sildirme Nasıl Yapılır?

Bazı dövme türleri, günümüzün en gelişmiş tekniklerinden biri olan lazerle dövme silmeyi kullanır. Qswitch teknolojisi en sık kullanılan tekniklerden biridir. Lazer ışını dövmeye yönlendirilerek mürekkep küçük parçalara ayrılır.  Bölünen pigmentler hücreler tarafından vücuttan dışarı atılır. Vücudun uygulandığı bölgeye göre teknik detaylar gerekebilir. Hafif dövmelerin çıkarılması daha zordur.

Dövme Sildirme Yöntemleri Nelerdir?

Dövme, renkli boyaların cildin iç katmanlarına geçici veya kalıcı olarak girmesidir. Hastanın isteğine göre tıbbi, estetik aksesuarlar, geleneksel veya politik sembolik amaçlarla veya kaza veya ateşli silah yaralanması durumunda kişinin iradesi dışında makyaj yapılabilir. Bu kalıcı yara izinin ister kendiliğinden ister istem dışı bir süre sonra giderilmesi istenir.

Cerrahi dövmeler ve cilt çıkarma, dövme boyutu uygunsa etkili bir yöntemdir, ancak dövme büyükse, o bölgeyi çıkarmalı ve ardından başka bir alandan cildi çıkarmalı ve yamayı uygulamalısınız. Bu, gözle görülür bir iz bırakarak ikinci adımdır. Kimyasal veya dermabrazyon adı verilen bir tıraş yöntemi kullanarak yüzeysel dövmeler için etkili olmasına rağmen, derin dövmelerin iz bırakma riskinin yüksek olması nedeniyle ameliyattan sonra yapılması zordur.

Kriyoterapi ile dövmelerin silinmesi Dövme yapılan cilt bölgesinin dondurularak dövmelerin çıkarılmasıdır. Etkinliği düşüktür ve iz bırakma riski yüksektir.

Lazer dövme silme Bu, günümüzde en popüler ve etkili yöntemdir. Kullanılan lazer. Q-anahtarlı lazerler (Ruby, Nd: Yag, Alexandrite, vb.), CO 2 ve erbium lazerler.

Dövme Sildirme Fiyatları

Lazerle dövme silme uygulamasının fiyatları uygulamanın yapılacağı bölgeye, dövmenin büyüklüğüne ve kliniğe göre değişiklik gösterebilir.  Ancak yapılacak olan işlemin fiyatından ziyade, kliniğin hijyenik olarak uygun olması ve işlem yapacak olan kişinin uzman bir kişi olması çok daha önemlidir.

Ben Aldırma Nasıl Uygulanır?

Ameliyatla ben aldırma için deri kesilerek çıkarılabilir. Alternatif olarak, yüksek frekans, lazer veya elektrikli bıçak gibi bir cihaz kullanılarak yüksek ısı uygulanarak buharlaştırılabilir. Hatta kriyoterapi adı verilen bir yöntemle köstebeği sıvı nitrojen spreyi ile püskürterek yok edilebilir. Deriden çıkarılan benin iki katı büyüklüğünde bir kesi yapılır.

Ben Aldırma Tedavisi Hangi Mevsimde Yapılır?

Her tedavi ve uygulama da olmasa da bazı tedaviler için yaz mevsiminin tercih edilmemesi faydalı olacaktır. Ancak ben aldırma RF tekniği ile alınacak benlerde mevsimin herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Rf ile benlerin yazın alınmasında hiçbir sakınca yoktur. Yalnızca hastaların yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanması önerilir.

Ben Aldırma Tedavisi Fiyatları

Ben alma fiyatları benlerin sayısına ve nerede olduğuna bağlıdır. Ayrıca doktorun tecrübesi ve (varsa) kullanılan cihazın etkinliği de ben aldırma maliyetini artırır.   Uzun süreli bir tedavi değildir. Bu nedenlerle fiyat aralığı diğer tedavilere göre daha ucuz olabilir. Ben aldırma daha çok devlet hastanelerinde yapılır.  Morluk biyopsisi veya lazerle morluk giderme yöntemi kullanıldığı için ücretler morluk tipine ve uzmanın belirlediği yönteme göre değişiklik gösterecektir. 

Jawline Dolgu Tedavisi Nedir?

Çene üzerinde çeşitli estetik manipülasyonlar vardır, bu da görünümü etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Bu ameliyatlarda önemli bir yer işgal eden jawline dolgusu özellikle cerrahi müdahale olmadan estetik olmak ve altın orana ulaşmak isteyenlerin ilk tercihidir.

Hyaluronik asit dolgulu çene estetiği oldukça sağlıklı bir estetik işlemdir. Bunun nedeni vücudun kendi hyaluronik asidinin alerjik reaksiyona neden olmamasıdır.

Jawline Dolgu Yöntemleri Nelerdir?

Çene hattını doldururken diğer alanlara göre çene konturu boyunca nispeten fazla miktarda dolgu malzemesi enjekte etmek gerekir. Hastanın konforu ve güvenliği göz önünde bulundurularak steril klinik ortamında lokal anestezi altında çene dolgusu yapılır. Bu işlem yaklaşık 20-30 dakika sürer.

Çeneyi doldurmak jawline dolgusu   için herhangi bir anestezi gerekmez. Ancak lokal anestezi hastanın isteği üzerine cildi felç edebilir. Çene dolgusu ile dolgu küçük bir iğne ile cilt altına enjekte edilir.

Jawline Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jawline dolgusu işleminden sonra 24 saat duş alınmamalıdır. 3 gün boyunca ağrı kesici ve vitamin alınmaz. Doldurduktan sonra alkol tüketilmez. Ameliyat olmuş kişiler birkaç gün yoğun sporlardan kaçınmalıdır. Çeneniz dolduktan sonra ortalama 3 gün sauna, buhar banyosu veya havuzu kullanmayınız.

Yoğun aktiviteden kaçınırsanız dolgunun etkisi daha uzun sürecektir. Mümkünse doktorunuzun önerdiği krem ve ilaçları kullanabilirsiniz. Hastalar aşırı olmamak kaydıyla gerektiği kadar makyaj yapabilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir