Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Doğan Yatırım Bankası, faaliyetlerine başladı

Doğan Yatırım Bankası, faaliyetlerine başladı

haber haber - - 4 dk okuma süresi
2 0

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. tarafından 200 milyon TL başlangıç sermayesi ile kurulan Doğan Yatırım Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan gerekli izinleri alarak faaliyetlerine başladı. 

Doğan Yatırım Bankası, temel bankacılık hizmetlerinden hazine çözümlerine, yatırım bankacılığı ürünlerinden sürdürülebilirlik odaklı finansal danışmanlık hizmetlerine, yapılandırılmış finansmandan dijital finansman çözümlerine kadar uzanan alanlarda iş dünyasına yüksek katma değer sağlamak üzere faaliyetlerine başladı.

ÇAĞLAR GÖĞÜŞ: FARK YARATACAĞIZ

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, 62 yıl boyunca Türkiye’den kazandığını yine Türkiye için yatırıma dönüştüren Doğan Grubu olarak, geçtiğimiz yıl da pandemi şartlarına rağmen ülkemize değer katmaya devam ettiklerini, “Türkiye iyi ise, biz de iyi oluruz” inancıyla 2020 yılında da faaliyetlerini genişleterek 1,5 milyar TL’lik yeni yatırım yaptıklarını söyledi.

Türkiye’ye kazandırdıkları alanlardan birinin de oldukça deneyim ve birikim sahibi oldukları bankacılık sektöründe faaliyetlerine başlayan Doğan Yatırım Bankası olduğunu belirten Göğüş, şunları söyledi:

*Pandemi şartlarının bir yandan ekonomik sıkıntılar yarattığı bir yandan da dönüşüme zorladığı yeni dönemde işletmelerin geleneksel finansman yöntemlerinin yanı sıra çok daha fazla alternatif seçeneklere ihtiyacı olduğunu gördük. Bu noktada sadece tavsiye vermekle kalmayıp elimizi taşın altına sokmaya kararlıyız.

*Yatırım bankacılığı alanında grubumuzun deneyim, birikim ve küresel bağlantılarının sağlayacağı avantajlar, kendi yapacağımız fonlamalar ve bankacılık alanında en iyilerden oluşan ekibimizle Türkiye’de fark yaratacağımızı düşünüyoruz.

*Ülkemizde ölçeğinden bağımsız, ihracat potansiyeli yüksek ve katma değerli ürünleri olan firmalara hem finansman hem de hizmet çözümleri götürmeyi planlıyoruz.

*Son dönemde ülkemizde hızla gelişen girişim sermayesine yönelik finansal araçlar yaratma konusu henüz emekleme aşamasında, bu konu da gündemimizde olacak.

“TÜM HİZMETLERİ BİR ARADA SUNACAĞIZ”

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, Doğan Yatırım Bankası olarak kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine, yapılandırılmış finansman, yatırım bankacılığı, hazine, nakit yönetimi, dış ticaret finansmanı yanı sıra dijital finansman ve diğer bankacılık çözümleri gibi ürün ve hizmetler sunacaklarını belirtti.

Doğan Holding’in köklü geçmişinin, değer yaratma kültürünün ve sektördeki deneyimlerinin sağladığı avantajların yanı sıra güçlü ve alanlarının en yetkin kadrosuyla şirketlerin ihtiyaçlarına özel, katma değerli ürün ve hizmetleri bir arada sunarak “tek banka” yaklaşımıyla sektörde fark yaratmayı amaçladıklarını kaydetti. Horozoğlu, dünya genelinde yatırım bankacılığına yönelik ilginin artmasına benzer şekilde ülkemizde de yatırım bankacılığının ciddi büyüme oranlarına ulaştığını belirterek, şunları söyledi:

*Ülkemizde yatırım bankacılığı faaliyetleri, sermaye piyasalarının da gelişimine paralel olarak yükseliş trendi içerisindedir. Finansmanın yapılandırılması ve finansmana erişim, şirket satın alma ve birleşme işlemleri, menkul kıymet ihracı ve halka arz gibi konular açısından yatırım bankacılığı çatısı altında ülkemizde çok önemli hizmetler sunulabileceğini düşünüyoruz.

*Biz bu alanda farkındalığı yükselterek, müşterilerimizin borç ve sermaye tabanlarını çeşitlendirmelerine destek olurken, sürdürülebilir ve sağlıklı büyümelerine de katkıda bulunacağız.

İlgili Yazılar