Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Küresel Yazılım Sorununa İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Küresel Yazılım Sorununa İlişkin Açıklama

haber haber - - 2 dk okuma süresi
23 0

Cevdet Yılmaz’ın Değerlendirmeleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, küresel yazılım sorununa dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yerli Yazılımın Önemi

Yılmaz, küresel yazılım sorununun dünya genelindeki kullanıcıları ve şirketleri etkileyen erişim sorunları ve aksaklıkların, dijital çağda belirli teknoloji üreticilerine bağımlılığın risklerini ve dijital bağımsızlığın önemini açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Çözüm ve Önlemler

Yerli yazılım çözümlerinin kullanımını artırarak ve yerli yazılım ekosistemini güçlendirerek bu tür riskleri asgari düzeye indirmenin hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye’nin dijital bağımsızlığını güçlendirecek çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Gelecek Planlar

Yılmaz, 2023 Temmuz ayında yürürlüğe giren ‘Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamuda açık kaynak kodlu yazılımların kullanımını yaygınlaştırmak üzere somut bir mekanizma oluşturduklarını ve kamu kurumlarının bu doğrultuda açık kaynak kodlu sistemlere geçiş için planlama yaptıklarını dile getirdi.

Özet

Cevdet Yılmaz, yerli yazılımın kullanımını teşvik ederek ülkemizin dijital bağımsızlığını güçlendirmenin önemine vurgu yaparken, ülkemizin siber güvenliğini artırmak ve üretici bağımlılığını azaltmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

İlgili Yazılar