Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Ekonomi Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Ekonomi Değerlendirmesi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
9 0

Yılmaz: Orta Vadeli Programın Etkileri Görülmeye Başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı programda yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl büyüme ve ekonomik başarılar elde ettiğini belirtti. Orta vadeli programın işleyişinden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Yılmaz, ülkenin ekonomik büyüklük olarak 1 trilyon doları aştığını ve dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu aktardı. Ayrıca, kişi başına gelirin 13 bin doları aştığını ve ihracat ile turizm sektöründe ciddi başarılar elde edildiğini ifade etti.

Maliye Politikalarında Yapılacaklar

Yılmaz, enflasyonla mücadele stratejileri ve maliye politikalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Ülkenin tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan depremlerin getirdiği yükün altında olmalarına rağmen bütçe performanslarının olumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, fahiş fiyatların önlenmesi için rekabet politikalarının daha etkin hale getirilmesi gerektiğini ve yasal düzenlemeler yapılacağını dile getirdi.

Kamuda Tasarruf ve Yabancı Sermaye Girişi

Yılmaz, kamuda tasarruf çalışmalarına ve ülkeye yabancı sermaye girişine de değindi. Kamuda tasarrufun önemine vurgu yaparken, yabancı sermaye girişinin ülke ekonomisine olumlu etkileri olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, Türkiye’nin Filistin’in yanında olduğunu ve insani yardım konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Gelecek Öngörüsü ve Bölgesel İlişkiler

Son olarak, Yılmaz, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik hedeflerine ilişkin umutlu olduğunu ve bölgesel işbirliğinin önemine değindi. Irak ile ticari ilişkilerin gelişmesinin önemine dikkat çeken Yılmaz, bölgede yaşanan çatışmaların sona ermesi ve işbirliğinin artması gerektiğini vurguladı. Uzun vadede Türkiye’nin bölgesel etkilerinin artacağına inandığını belirtti.

İlgili Yazılar