Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan aşıda geri adım attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan aşıda geri adım attı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Daha önceki açıklamasında “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyor. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün “Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında gündem, corona virüsü salgını ve aşılama takviminin yanı sıra turizm ve dış politikadaki gelişmeler oldu.

FARKLI AŞI AÇIKLAMALARI

2 Temmuz’da Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışında yaptığı açıklamada “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık” diyen Erdoğan, bugün yeni bir açıklama yaptı.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada “Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEDBİRLERE UYMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Türkiye salgın sürecini başarıyla yürüten tüm ülkelerin ilk sıralarında yer almaktadır. Dünyanın pek çok yerinde testler ücrete tabi iken biz ücretsiz test hizmeti sunduk.

* Buradan tüm vatandaşlarımıza artık 18 yaşın üzerindeki herkese açılmış aşı randevularını bir an önce almaları çağrısında bulunuyorum.

* Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temele dayanmadığının altını çizmek istiyorum.

* Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar temizlik, maske, mesafe başta olmak üzere tedbirlere uymaya devam etmeliyiz.

“FİYATLARI AŞIRI ŞEKİLDE YÜKSELTMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

* Bütçeden de çeşitli fonlardan sunduğumuz doğrudan desteklerin tutarı 150 milyar lirayı aşmış durumda. Yıl sonuna kadar bu tutarın 196 milyar liraya, yani milli gelirimizin yüzde üç buçuğuna ulaşmasını bekliyoruz.

İlgili Yazılar