Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı açıkladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

Temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi.

Açıklamayı yeni ekonomi destek paketinin açıklandığı toplantıya video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

KDV oranlarında değişiklik yapacak düzenlemeyi imzaladığını söyleyen Erdoğan, yarın Resmi Gazete’de yayımlanacağını söyledi.

Düzenlemeyle devlet olarak gıda ürünlerinde KDV oranında 7 puanlık indirim yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Bu bizim yürütme olarak, hükümet olarak attığımız bir adımdır. Üretimiyle, toptanıyla, perakendesiyle gıda sektöründen de aynı oranda bir fedakarlık talep ediyoruz. Yani gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren yüzde 7 KDV ve yüzde 7 sektör indirimi olarak toplamda yüzde 14’lük bir indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz” dedi.

“Enerjiden gıdaya kadar her alanda milletimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda yürürken hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin veremeyiz, vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da rehberimiz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi olacaktır.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir