DOLAR 32,3437 0.18%
EURO 35,1730 -0.04%
ALTIN 2.245,180,09
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117549-3,88%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İzmir Milletvekilleri, Oda başkanlarıyla buluştu

ABONE OL
10 Kasım 2020 12:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan İzmir Depremi sonrası TMMOB’a bağlı odaları ziyaret eden CHP İzmir Milletvekilleri, Oda başkanlarıyla bir araya gelerek bilimsel veriler hakkında bilgi aldı, işbirliğine hazırız mesajı verdi.

Chp İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Bedri Serter, Ednan Arslan, Tacettin Bayır ve Chp İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Mimarlık Merkezi’nde TMMOB’a bağlı oda başkanlarıyla bir araya geldi.

Yaşanan deprem sonrası TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyelerine bağlı odaların sahada bugüne kadar yaptığı çalışmaları dinleyen Chp Heyeti, afet sonrası odalarında kendileri gibi olayların dışında tutulduklarını gördük. Bu kabul edilemez dedi.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman yaptığı konuşmada İzmir Mimarlık Merkezi’nin deprem sonrasında yoğun çalışmalar için merkez haline getirildiğini söyledi. Kahraman “ Mimarlar Odası İzmir Şubesi olarak depremin gerçekleşmesinden birkaç saat sonrasından itibaren İzmir Mimarlık Merkezi bir kriz üssü haline getirildi ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ile ortak olarak diğer meslek odaları ile birlikte faaliyetler burada yürütüldü.

Yapılan çalışmalar kapsamında ilk aşamada; TMMOB İzmir İKK ile birlikte, İzmir’deki mevcut yapıların hasar durumlarının tespit edilebilmesi ve haritalandırılabilmesi amacıyla bir web sitesi kuruldu (izmirdepremi.com ). Bu web sitesi aracılığı ile kentliler, yapılarının hasar durumlarını web sitesinde yer alan basit bir form aracılığıyla ve yapı fotoğraflarıyla birlikte kaydederken; İzmir Mimarlık Merkezi’nde bu veriler, oluşturulan hasar tespit haritasına kaydedildi ve bu bilgiler Çevre ve Şehircilik ekipleriyle paylaşıldı. Yapıların hasar tespiti ile eş zamanlı olarak, depremde mağdur olan kentlilerimizin ihtiyaçları öğreniliyor ve dayanışma içinde sürecin yapıcı bir şekilde aşılması için çalışmalar sürdürüldü. Mimarlar Odası İzmir Şubesi olarak kentimizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından, oluşan hasarların bir an önce giderilmesi ve yapıcı çözümler gerçekleştirilmesi; kentimizde gelecekte böylesi bir felaketin tekrar yaşanmaması için alınabilecek önlemler ile ilgili çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.