Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’dan Kanal İstanbul açıklaması
Genel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’dan Kanal İstanbul açıklaması

vadi vadi - - 2 dk okuma süresi
21 0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporunun 202 bilim adamı tarafından hazırladığını belirterek, “‘Ya kanal ya İstanbul’ diyerek projeye karşı çıkmanın hiçbir bilimsel açıklaması yok. Sadece siyasal bir algı üzerinden bu süreç yürütülmeye çalışılıyor” dedi.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplanan TBMM Küresel İklim Değişikliğinin Etkilerinin En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u dinledi.

Bakan Murat Kurum, iklim değişikliğinin artık küresel bir sorun olduğunu belirterek, “7,5 milyar insanı doğrudan etkileyen, tüm canlı yaşamını tehdit eden hayati bir meseledir, bir krizdir. Bugün artık liderlerin bir araya geldiği tüm toplantılarda gündem maddelerinden biri de muhakkak iklim değişikliğiyle mücadeledir” diye konuştu.

“8 BİN 405 METREKÜP MÜSİLAJI TOPLADIK”

İklim değişikliğinin etkilerinin Marmara’da müsilajla görüldüğünü söyleyen Kurum, şunları söyledi:

* Marmara Denizi’nde bu anlamda önemli bir sorun yaşıyoruz. İklim değişikliği sebebiyle artan sıcaklık Marmara’da müsilajın daha yoğun bir şekilde görülmesine sebep oldu.

* Tabii denizlerde oluşan durgunluk nedeniyle Marmara Denizi’ne baktığınızda bir göl gibi davranmaya başladı. Bu faktörlere kirlilik de eklenince ne yazık ki bugünkü manzara ile karşı karşıya kaldık. Bu kirliliğin yüzde 70’ine baktığınızda karasal kökenli kirleticiler oluşturmakta.

İlgili Yazılar