Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Mühendislerin Rolünü Vurguladı

Bakan Kurum, Mühendislerin Hayatın Merkezinde Olduğunu Belirtti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 70. Yıl Gala Programı’nda yaptığı konuşmada, mühendislerin hayatın tam ortasında yer aldığını vurguladı. Türk siyasi tarihindeki önemli isimlere dikkat çeken Kurum, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Mühendislerin Rolünü Vurguladı

Bakan Kurum, Mühendislerin Hayatın Merkezinde Olduğunu Belirtti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 70. Yıl Gala Programı’nda yaptığı konuşmada, mühendislerin hayatın tam ortasında yer aldığını vurguladı. Türk siyasi tarihindeki önemli isimlere dikkat çeken Kurum, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da mühendis olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mühendislerle Çalışma Vurgusu

Bakan Kurum, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mühendislerle çalışarak ülkenin altın çağını başlattığını vurgulayarak, Erdoğan’ın belediye başkanlığından bu yana mühendislerle çalıştığını ve onların bilgisine güvendiğini belirtti. TOKİ ve Emlak Konut gibi kurumlarda da mühendislerle birlikte çalışmaktan bahseden Kurum, özellikle afetlerde mühendislerin kendilerine en yakın çalışma arkadaşları olduğunu ifade etti.

Yapılan Konut Projeleri ve Gelecek Hedefler

Bakan Kurum, deprem ve sel felaketlerinin ardından hızla yeni konutlar inşa ettiklerini, şu ana kadar 155 bin konutu teslim ettiklerini ve 200 bininci konutun anahtarlarını en kısa sürede teslim edeceklerini açıkladı. Ayrıca, 2025 yılına kadar depremzedelerin barınma sorununu çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

Konya’ya Teşekkür ve Vefa

Konuşmasında Konya’ya özel vurgular yapan Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ülkenin yarınları için çalışırken aynı zamanda gönül coğrafyasının yardımına koştuklarını belirtti. Konyalıların Suriyeli muhacirlere ensar olduğunu ve gönülden destek verdiklerini vurgulayan Kurum, Konya’nın bir evladı olduğu için Allah’a şükrettiğini ifade etti.

Programa Vali İbrahim Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ve diğer davetliler de katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mühendislerin önemine ve ülkemizdeki başarılı mühendislere vurgu yaptığı konuşmasıyla dikkat çekti.

Benzer Haberler
Hakan Fidan, Mladenov İle Gazze Barış Kurulu Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirdi
Hakan Fidan, Mladenov İle Gazze Barış Kurulu Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirdi
Bakanın Çocuklara Sosyal Medya Uyarısı
Bakanın Çocuklara Sosyal Medya Uyarısı
Siirt Ekonomi Zirvesi
Siirt Ekonomi Zirvesi
Ürdün Kralı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor
Ürdün Kralı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor
Bakan Kemal Memişoğlu, Hatay Valiliğini Ziyaret Etti
Bakan Kemal Memişoğlu, Hatay Valiliğini Ziyaret Etti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın Mısır ile İmzaladığı Mutabakat Zaptı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın Mısır ile İmzaladığı Mutabakat Zaptı
Haberin Doğru Adresi - Haberport.gen.tr
Haber Port Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER PORT 'da saklıdır.