Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği (Rinoplasti)

haber haber - - 5 dk okuma süresi
2 0

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Rinoplasti, yani burun estetiği adından da anlaşılacağı üzere burnun daha estetikli olması amacıyla uygulanır. Bu yöntem doğrudan burun kemer ve kemiğinin törpülenmesini kapsadığı gibi ayrıca burun uç kısmının da inceltilerek daha kalkık bir burun elde edilmesini de kapsar.

Tıp alanında rinoplasti olarak da tanımlanan burun estetiği doğrudan burundaki şekil bozukluklarının yok edilmesi amacıyla uygulanır. Bu nedenle burun estetikleri başlı başına cerrahi bir girişimdir. Bu tedavi uygulaması geçmişten günümüze dek kesintisiz olarak uygulanır. Rinoplasti geçmişten farklı olarak bugün artık erkekler tarafından da yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Bu nedenle bu estetik türü geniş kitlelere hitap eder.

Burun Estetiği Ameliyatı Rinoplasti Nasıl Yapılır?

Burun estetikleri ameliyatları ya da rinoplasti genellikle kademeli olarak yapılır. Yani burun estetiği ilk olarak burun yapısı ve burunda oluşan sorun estetik ve plastik doktoru tarafından değerlendirilir. Bu aşamadan sonrasında burun kenarından kesiler açılır. Açılan kesiler üzerinden burun içerisine giriş sağlanarak doğrudan burun kemik ya da kıkırdak dokusunda gerekli törpüleme yapılır. Böylece burun daha estetikli bir görünüme kavuşturulur. Fakat öncesinde burun estetiği fiyatları incelenmelidir.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun yapı ve biçiminden memnun olmayanlara doğrudan burun estetik uygulanabilir. Bu kapsamda hastaların ilk olarak yasal kapsamda 18 yaşını doldurması gerekir. Böylece burun kemik ve kıkırdak dokusu tam olgunlaştıktan sonra burun estetikleri uygulanabilir. Ayrıca burun içerisinde et parçası olması durumunda da rinoplasti uygulanabilir.

Burun Yapısı Nedir?

Burun yapısı her hastada farklıdır. Fakat burun organı ortak özelliği kemik, kıkırdak doku, kemer kısmı olmak üzere toplamda 3 kısımdan meydana gelir. Bu nedenle burun estetiği öncesi bu alanlar incelenir. Fakat burun estetiği fiyatları doktor klinik merkezleri arasında farklıdır.

Burun Estetiği Maliyeti Nedir?

Burun estetikleri maliyetleri birkaç yıl öncesine göre bugün daha düşüktür. Bu nedenle burun estetiği fiyatlarıbugün daha çok inceleniyor. Burun estetikleri maliyetlerinde ek ücretler uygulanmaz. Bu nedenle net fiyatlar üzerinden burun estetikleri yaptırılabilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetikleri genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Fakat burun estetiğisunulan doktor kliniklerinin çalışma sistemine ve burundaki sorun farklılığına göre ameliyat süresi farklılık gösterebilir. Burun kenarından kesiler açılmadan rinoplasti ameliyatı uygulanması söz konusu değildir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetikleri estetik amaçlı ve ihtiyaç doğrultusunda olmak üzere toplamda 2 farklı sebep doğrultusunda yaptırılır. Fakat estetik amaçlıdan ziyade burun estetiği ihtiyaç doğrultusunda yaptırılması daha uygundur. Burun içerisinde nefes alışverişini zorlaştıran et parçası olması durumunda rinoplasti yaptırılabilir. Ya da ciddi anlamda rahatsızlık veren kavisli burun kemerinin alınmasında da bu ameliyat uygulanabilir.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun estetikleri herkese uygulanabilir. Fakat burun estetiği fiyatları şehirlerarasında farklıdır. Özellikle İstanbul’daki burun estetikleri merkezlerinde bu ameliyat daha ucuz fiyattan yapılır.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var Mıdır?

Evet, birçok estetik ameliyatlarında olduğu gibi burun estetiklerinde de yaş sınırı söz konusudur. Hastaların yasal kapsamda 18 yaşında olması önemlidir.

Burun Estetiği Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Burun estetikleri ameliyatı türleri açık ve kapalı burun estetikleri olmak üzere toplamda 2 farklı türdür.

Burun Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetikleri sonrasında en az 15 gün boyunca burun darbelere karşı korunmalıdır. Bu süreç zarfında göğüs ve yüzüstü yatış pozisyonundan uzak durulmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları

En güncel burun estetiği fiyatları estetik ve plastik merkezlerinde yer alır. Böylece evinizin konforunda rinoplasti fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Rinoplasti fiyatları Avrupa ülkelerinde daha yüksektir. Bu nedenle Avrupa ülkelerinde yaşayanlar burun estetikleri için genellikle ülkemizi tercih ediyor. Doktor klinik merkezinden rinoplasti ameliyatı randevusu alabilirsiniz.

https://vepasilapov.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir