Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezinden Sosyal Sorumluk Projesi

Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezinden Sosyal Sorumluk Projesi

haber haber - - 5 dk okuma süresi
13 0

Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezinden Sosyal Sorumluk Projesi

İstanbul Pendik, Maltepe, Kartal bölgelerine hizmet veren Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi, bu kez de hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ile adından bahsettirdi. İnsanların böbrek rahatsızlıkları hakkında bilinçlenmeleri için düzenlene etkinlikte farkındalık yaratmak için broşürler dağıtıldı. Etkinlikte diyaliz hastalarının ve böbrek nakli bekleyen kişilerin düşüncelerine de yer verildi. Bu sayede insanların organ bağışı hakkında da bilinçlendirilmesi amaçlanmakta. Ülkemizde çok sayıda böbrek yetmezliği hasatsı böbrek nakli için sıra beklemekte. Bu süreçteki tek tedavi şansları ise diyaliz işlemi. Diyaliz tedavisi ile böbreğin yerine getirdiği kanı temizleme görevi sağlanmaya çalışılsa da bu tedavi böbrek naklinin yerini dolduramamakta. Böbrek bağışı konusu ise hala çok yetersiz.

Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi, akut ve kronik böbrek yetmezliği yaşayan hastalarının diyaliz tedavilerine erişim sağladıkları bir yerdir. Merkez Anadolu yakasında pek çok noktadan rahatça ulaşılabilecek bir konumda bulunmaktadır. Diyaliz alanında geliştirilmiş en modern tekniklerin uygulandığı merkezde hasta memnuniyeti her zaman ilk sırada tutulmaktadır. Böbrek hasatlıkları ve organ bağışına farkındalık çalışmaları yanı sıra daha pek çok projeye imza atan Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi bu projelerle de sık sık gündeme gelmekte.

Sosyal Sorumluluk Projelerinde Diyaliz Merkezleri

Özel diyaliz merkezleri gibi, tüm özel sağlık kurumlarının da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında duyarlı olması gerekmektedir. Bu günümüz dünyası iin neredeyse bir zorunluluktur. Üzerindeki sorumluluğun bilinciyle uzun yıllar alanında hizmet veren Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi, Maltepedeki Özel diyaliz merkezleri içinde bu alanda öncü isim olarak tanınmaktadır. Gerek kendi alanında çalışmalar sürdüren kurumlara gerek tüm özel işletmelere bu açıdan örnek olması oldukça önemli bir detaydır. İşini iyi yapan, çalışkan ve yenilikçi bu merkez dünya ve ülke gereklerini de her zaman göz önünde bulunduruyor. Bu bağlamda sosyal sorumluluk projelerinden, yenilikçi etkinliklere birçok yerde ve işte farkını ortaya koyuyor.

Söz konusu sağlık olunca alacağınız hizmeti iyi biçimde araştırmak istersiniz. Tercih edeceğiniz yerin ne derece samimi, güvenilir olduğunu bilmek istersiniz. Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi dahil olduğu sosyal sorumluluk projeleri ile aslında hastalarına sunduğu samimiyeti de ortaya koymaktadır. İşini sevgiyle yapan, gerçek ve içten samimiyetin yer aldığı Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi’nin kapıları sizlere de açık.

Organ Bağışına Farkındalık Yaratmak

Sağlık konusunda en önemli ihtiyaçlardan biri organ bağışıdır. Kişilerin organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesi gerçekten hayati bir öneme sahiptir. Organ bağışı ile biçok insanın hayattaki tüm solan umutları yeniden yeşertilebilmektedir. Diyaliz tedavisi gören kişiler de özellikle organ bağışı beklemektedir. Bu sebeple diyaliz merkezlerinin sosyal sorumluluk projelerinde yer alması önemlidir. Bu hastalığa tedavi sürecinde etkin rol oynayan diyaliz merkezlerinin organ bağışı konusunda toplumu bilinçlendirebilecek en önemli isimlerden olduğu ortadadır.

Başta organ bağışı olmak üzere, özellikle böbrek yetmezliği gibi konularda toplumu bilinçlendirmek adına Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi birçok çalışma yürütmektedir. Eğitim ve seminerler ile toplumu bilinçlendirmek için uzman isimlerden destek alınmaktadır. El broşürleri, web sitesinde bilgilendirici paylaşımlar ve daha birçok yöntem ile topluma ulaşmak hedeflenmektedir. Hız kesmeden devam eden çalışmaları sayesinde Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi her geçen gün daha fazla sayıda insana sesini duyurabilmektedir. Böylelikle sağlık hizmetinin yanında toplum bilincini artırmak gibi kutsal bir görevi de yerine getirmektedir bu merkez. Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi eğitim seminerlerini ve diğer sosyal sorumluluk projelerini web sitelerinden takip edebilirsiniz. Destek olmak ve gönüllü çalışmalar yapmak isterseniz yine merkez ile iletişime geçmeni mümkün.

 

İlgili Yazılar