Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Boeing CEO’su, Şirketin Zor Durumunu İşaret Ederek Çalışanlara Mesaj Gönderdi

Boeing CEO’su, Şirketin Zor Durumunu İşaret Ederek Çalışanlara Mesaj Gönderdi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
8 0

Boeing’un Zorlukları ve Gelecek Planları

Boeing’un CEO’su Kelly Ortberg, şirketin zor bir konumda olduğunu belirterek çalışanlara gönderdiği mesajda yapısal değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı. 777X programındaki gelişme zorlukları, uçuş testlerinde yaşanan duraksama ve devam eden grev nedeniyle zaman çizelgesinin gecikeceğini açıklayan Ortberg, ilk teslimatın artık 2026’da beklendiğini duyurdu.

İş Gücü ve Üretim Planları

Ortberg, kalan 767 kargo uçağı siparişlerinin üretimi ve teslimatının ardından ticari program üretiminin 2027 yılında tamamlanması planlandığını belirtti. Ayrıca, KC-46A tanker üretiminin devam edeceğini aktardı. CEO, iş gücü seviyelerinin önceliklere göre ayarlanması gerektiğini ve yaklaşık yüzde 10 oranında iş gücünü azaltmayı planladıklarını ifade etti. Bu azaltmaların yöneticileri, müdürleri ve çalışanları kapsayacağını dile getirdi.

İşten Çıkarmaların Etkisi

ABD basınında yer alan haberlere göre, bu azaltmaların 17 bin Boeing çalışanını etkileyeceği belirtilmişti. Eylül ayında fabrika işçilerinin greve başlamasının ardından maliyetleri azaltmak için işe alımları dondurma, seyahatleri durdurma ve zorunlu olmayan harcamaları askıya alma gibi önlemler almayı planlayan Boeing, şeffaf bir şekilde adımlarını ve etkilerini çalışanlarla paylaşacağını vurguladı.

Bu değişikliklerle Boeing, uzun vadede rekabetçi kalabilmek ve müşterilere hizmet sunabilmek için stratejik adımlar atmaya hazırlanıyor.

İlgili Yazılar