Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. BM Sözcüsü Günlük Basın Toplantısında Lübnan ve İsrail İlişkilerini Değerlendirdi

BM Sözcüsü Günlük Basın Toplantısında Lübnan ve İsrail İlişkilerini Değerlendirdi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
3 0

BM’nin Diplomatik Çabaları Devam Ediyor

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, BM Lübnan Özel Koordinatörü Jeanine Hennis-Plasschaert’in tüm taraflarla temas halinde olduğunu ve itidal çağrısında bulunduğunu belirtti. Dujarric, diplomatik çabaların desteklenmeye devam edildiğini vurguladı.

Gelişmeler Yakından Takip Ediliyor

Dujarric, BM Genel Sekreteri Guterres ve ekibinin Lübnan ve İsrail’in kuzeyindeki son gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti. Tüm taraflara BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararını uygulamaları çağrısında bulunduğunu belirten Dujarric, BM Lübnan Barış Gücü’nün de taraflarla iletişim halinde olduğunu dile getirdi.

Lübnan’daki Patlamalar ve Sonuçları

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Aynı şekilde, 18 Eylül’de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu 25 kişi öldü, 608’den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail-Lübnan Sınırındaki Çatışmalar

8 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail-Lübnan sınırında zaman zaman şiddetlenen çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte BM’nin çabalarının önemi daha da artıyor.

İlgili Yazılar