Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Biden’dan F-16 açıklaması

Biden’dan F-16 açıklaması

haber haber - - 1 dk okuma süresi
8 0

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Doug Jones, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini ve bu konuda Kongre ile çalışmaya istekli olduğunu belirtti.

Jones, Washington’daki “Yabancı Basın Merkezi’nde” uluslararası gazetecilere geçen hafta Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesinin sonuçları konusunda brifing verdi.

Jones, AA muhabirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Biden’ın Madrid’deki görüşmesinin ardından Türkiye’nin F-16 satın alma ve mevcut F-16’larını modernize etme talebi konusundaki sürecin nasıl ilerleyeceği yönündeki sorusunu da yanıtladı.

F-16 konusunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu ve ABD yönetiminin buna desteğini dile getirdiğini belirten Jones, “Biden, bu satışı destekliyor. Ancak Biden, bu konuda Kongre’nin onayı gerektiğini de açıkça söyledi. İki lider (Erdoğan ve Biden) bu konuda konuştu, bizim yönetimimizin duruşu zirveden sonra da değişmedi. Bu satışı destekliyoruz ve Biden bu konuda Kongre ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir