Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Beklenen kar yağışı başladı

Beklenen kar yağışı başladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
10 0

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu raporlarına göre, “Hava sıcaklıkları düşerken kar yağışının bugün İstanbul’da da yer yer kendini göstermesi bekleniyor” açıklaması yapmıştı. İstanbul için uyarıları yapılan kar yağışı şehrin bazı noktalarında kendini göstermeye başladı.

Özellikle şehrin güney kıyılarında güneşli hava sürerken, kuzeyde ve yüksekte kalan semtlerde aralıklarla kar yağışı görülüyor. Kar yağışının gece saatlerinde kuvvetini artıracağı tahmin ediliyor. Kar yağışı Mecidiyeköy’de başladı.

MeteorolojiDanışmanı Prof. Dr. Orhan Prof. Dr. Şen, “İstanbul’da yağmur ve karla karışık yağmur, Anadolu yakası kuzey kesimlerinin yüksekleri kar olabilir. 6 C. Bugün İzmir, Manisa, Hatay, Ş. Urfa ve Mardin Yağmurlu, Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç)ile İzmir, Isparta, Burdur ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneydoğu yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar