Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Bakan Çavuşoğlu ve Stoltenberg arasında kritik görüşme

Bakan Çavuşoğlu ve Stoltenberg arasında kritik görüşme

hande hande - - 1 dk okuma süresi
20 0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir” denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ve Filistin’e yaptığı seyahat sırasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurularına ilişkin açıklama yapmış ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO’nun katılacağı 4’lü bir zirve yapılmasını önerdiğini açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in görüşmesinde bu teklifin de konuşulduğu düşünülüyor.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. 5 saat süren görüşmelerde Türk heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, İsveç heyetine İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara başkanlık etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir