Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ayçiçek yağı fiyatları düşüşe geçti

Ayçiçek yağı fiyatları düşüşe geçti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
9 0

Yağ fiyatları düşüşe geçti. Rusya’nın Azak Denizi’ni yağ yüklü gemilere açması öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den gelen açıklamalrın ardından yağ fiyatları 100 liraya kadar düştü.

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması ödül töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat istikrarını sağlamanın birinci öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Bakan Nebati, “20 Aralık öncesinde manipülatif hatta ihanete varan hareketlerin arkasında kim olduğunu biliyor ve gereğini yapıyoruz şeklinde” konuştu. Nebati, “Hiçbir şey yapmasak bile temmuz ayına kadar yetecek ayçiçek yağı stokumuz var. ‘Kuyruk var, yokluk var’ gibi söylentileri yayanlar ülkeye ihanet ediyor. Operasyon çekenlere karşı biz de operasyon çekeceğiz” dedi

Geçen yıl ithal edilen ham ayçiçek yağının yüzde 80’i Rusya ve Ukrayna’dan temin edilmişti. Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, iki ülkeden ham madde ithal eden yağ sektöründe fiyat artışı yaşandı. Güncel Ayçiçek yağı 5 lt fiyatları 200 liranın üzerini buldu. Bazı internet sitelerinde 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 350 lirayı, 18 litrelik teneke yağ fiyatı 964 lirayı buldu.

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin, bu iki ülkeden hububat ve ay çekirdeği ithal eden Türkiye’yi olumsuz etkileyeceğinden endişeli olduklarını dile getirdi.

Kendi ölçümledikleri gıda enflasyonunun 1 Ocak’tan bu yana yüzde 18 arttığını ifade eden Dönmez, fiyatların daha da artması tehlikesi olduğuna işaret etti.

Güncel Ayçiçek yağı 5 lt fiyatları A101, ŞOK, BİM’in resmi internet siteleri üzerinden henüz yayınlanmadığı için sizlerle paylaşamıyoruz. Fiyatlar açıklandığından güncel 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarını sizlerle paylaşacağız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir